John Andersen 60 år

John Andersen (Arkivfoto)

Leder ved Internasjonalt kontor, John Andersen, fyller 60 år i dag, mandag 10. mai.

10.05.2010 - Red.


10.mai fyller John Andersen 60 år.

Det er en utrolig sprek jubilant som nå tar fatt på 60-årene. Det er ikke lett å forstå at det med hans alder er mulig å sette personlig rekord i Stoltzen hvert år, og vi er utrolig spente på fortsettelsen når han nå blir 60 og om han klarer det igjen og igjen.

John utdannet seg til siviløkonom og studerte sosiologi og pedagogikk ved UiB før han begynte som studieveileder ved NHH sommeren 1976. Etter å ha gått i gradene fra konsulent til rådgiver i studieadministrasjonen fikk han i 1993 tilbud om å bli kontorsjef ved det nyopprettede internasjonale kontoret ved NHH.

Johns innsats og resultater som leder av internasjonalt kontor siden starten i 1993 er en lang og enestående lang suksesshistorie.

Under hans ledelse har de internasjonale aktivitetene ved kontoret og NHH systematisk og gradvis blitt bygget opp, og i dag fremstår denne virksomheten med et slikt omfang og resultater som ingen andre større norske utdanningsinstitusjoner kan vise til.

Når John har lykkes så godt i sitt arbeide ved NHH er det et resultat av mange års iherdig innsats både ved og utenfor NHH.

Utenfor NHH har John bygget opp et omfattende internasjonalt nettverk som bl.a. er sterkt medvirkende til at NHH i dag har aktive samarbeids- og utvekslingsavtaler med 135 institusjoner. Innsatsen har også manifestert seg gjennom aktiv deltakelse i prestisjefylte nettverk som CEMS og PIM.

John Andersen er for øvrig ikke bare sentral ved internasjonalt kontor. Hans innsikt og kunnskap om NHH og hele vår sektor har bidratt til at John også er sentral i høyskolens ledelse, bl.a. som medlem i NHHs sentrale ledergruppe og administrative ledergruppe.

John er ikke bare en dyktig leder ved NHH, men en god kollega som er opptatt av å ivareta mangfoldet og ikke minst det sosiale som en viktig del av NHH-kulturen. Han brukes derfor med stort hell som inspirator, organisator og leder av små og store begivenheter ved NHH.

Ikke så rent få har fått oppleve festtaleren og toastmasteren John, og den senere tid har han fått betydelige oppgaver med å være med å planlegge og tilrettelegge NHHs 75-års jubileum i 2011.

På vegne av ledelsen og alle venner ved NHH ønsker vi John til lykke med 60-årsdagen i dag.

Gratulerer!


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive