Hva jobber du med egentlig, Lars Jacob Tynes Pedersen?

Dagens interjuvobjekt er postdoktor Lars Jacob Tynes Pedersen fra Institutt for RRR. Temaer som kom opp under interjuvet var næringslivetikk, Profesjonetisk workshop, musikk og Paris.

07.05.2010 -


Lars Jacob Tynes Pedersen
Lars Jacob Tynes Pedersen
Foto: Hallvard Lyssand

Navn: Lars Jacob Tynes Pedersen
Alder: 30 år
År på NHH: 6 år (begynte som vitenskapelig assistent i 2004)
Stilling: Postdoktor ved institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap

Hva forsker du på egentlig?
Jeg forsker på næringslivsetikk og etisk beslutningstaking.

Jeg er særlig opptatt av hva som fremmer og hva som hemmer ulike personers evne til å oppfatte at de står overfor et etisk problem. Hvorfor er noen flinkere enn andre til det?

Det var dette som var doktorgradsavhandlingen min ved SOL.

Nå prøver jeg å vri forskningen min inn mot temaer som er relevante for RRR. Det er et omstillingsprosjekt, men positivt krevende.

Hva har du gjort den siste uken?
Det er mange ting, det. Jeg har undervist for NHH Executive i Stavanger, vært sensor på muntlig eksamen, laget eksamensoppgaver sammen med en kollega og planlagt og sendt ut invitasjoner til Profesjonsetisk workshop, som blir arrangert her ved NHH i juni. Innimellom slagene har jeg jobbet med noen artikler som jeg skriver på.

Kan du fortelle litt om Profesjonsetisk workshop?
Det er et årlig arrangement - vi har faktisk tiårsjubileum i år. Her samles personer som jobber med etiske problemstillinger, for eksempel fra barnevernet, sosiologer, leger, prester osv.

Yrkene er jo forskjellige, men vi finner at vi har noe til felles på det etiske feltet. Det er en positiv opplevelse. Vi ser hvor mye vi kan lære av hverandre.

Hva er det kjekkeste med jobben?
Det er flere ting. For eksempel å få fordype seg i problemstillinger som man syns er spennende og det at man er omringet av folk som har de samme interessene.

Jeg liker når folk er interessert i det andre driver med, selv om de kanskje har helt andre forskningsinteresser personlig. NHH har et godt klima for å være kreativ og produktiv.

Den fjerde tingen som jeg har lyst til å påpeke er at NHH gir deg en stor mulighet for å holde på med en rekke ulike aktiviteter samtidig. Både internt og eksternt. Det er positivt kaotisk, noe som svaret mitt på hva jeg har gjort den siste uken kanskje peker på?

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Da liker jeg å være med dattera mi som er et halvt år, og å drive med musikk. Jeg er musiker, dj og driver et lite plateselskap sammen med konen min - Powerblytt records. Det er heldigvis ganske rolig i plateselskapet akkurat nå.
Hva slags musikk spiller du?
Elektronisk popmusikk. Gruppa heter The Work. Vi har gitt ut tre vinylsingler og har vært med på noen samleplater.

Du vinner førstepremien i Lotto, hva gjør du?
Jeg vinner jo aldri noe, men realistisk sett så hadde jeg nok slettet en del gjeld og investert i nye musikkinstrumenter og i plateselskapet.

Sannsynligvis hadde det skjedd i den nevnte rekkefølgen og etter det hadde det vel ikke vært så mye igjen.

Hvis du var nødt til å velge annerledes hvilken utdannelse/yrke ville du valg?
Jeg hadde tenkt å bli journalist, og endte vel egentlig ved NHH ved en "feiltagelse." Men journalistyrket har jo en del til felles med den skriftlige delen av jobben min.

Jeg kunne også tenkt meg å studere filosofi, noe som heller ikke er så fjernt fra det jeg driver med nå.

Har du en kulturell godbit å anbefale?
Dette hadde vært lettere å svare på i forrige uke, da hadde det blitt arrangementet The Fix på Bergenfest.

Lars Jacob ber om en tenkepause, - og noen minutter senere tikker følgende svar inn på e-post:

Når våren kommer drømmer jeg alltid om Paris, så da er det fristende å foreslå den parisiske artisten Sebastian Telliers aldeles glitrende popalbum "Sexuality" fra 2008.

Mens man hører på den kan man lese Anthony Burgess-boken "Earthly Powers", hvor riktignok bare en del av handlingen foregår i Paris. Men boken er strålende og medrivende-fra første til siste side.

Les mer om Profesjonsetisk workshop her

Hør på musikken til Powerblytt



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive