Etablerte Frøystein Gjesdal-forelesningen

Frøystein Gjesdal (Foto: Hallvard Lyssand)

Søndag fylte professor Frøystein Gjesdal 60 år. Gaven fra Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap og NHH er etableringen av en årlig forelesning i Gjesdals navn.

11.05.2010 - Hallvard Lyssand


Frøystein Gjesdals 60 årsdag ble markert mandag med et seminar arrangert av Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap.

Her avslørte instituttleder ved RRR, professor Trond Bjørnenak, at det i realiteten var tale om den første utgaven i det som skal bli en årlig forelesning ved NHH i Gjesdals navn: The Frøystein Gjesdal Lecture on Accounting Research.

- Frøystein Gjesdal er uten tvil den som har hatt størst akademisk betydning for instituttet, og derfor ville vi hedre ham, sier Bjørnenak til Paraplyen.

- Forelesningen skal holdes hvert år så nær Gjesdals fødselsdag 9. mai som mulig av en internasjonalt anerkjent forsker som har gitt et vesentlig bidrag til regnskapsforskning, legger han til.

Professor John Christensen (Foto: Hallvard Lyssand)
Professor John Christensen.

I anledning seminaret var to av Gjesdals internasjonale kolleger invitert.

Professor John Christensen fra Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi ved Syddansk Universitet presenterte noen av Gjesdals sentrale forskningsbidrag på ulike områder.

Professor Joel S. Demski fra University of Florida, som var veileder da Gjesdal avla doktorgraden ved Stanford University, fikk æren av å være første Gjesdal-foreleser med foredraget "Science in Accounting."


Joel S. Demski (Foto: Hallvard Lyssand)
Professor Joels S. Demski.

- Frøystein Gjesdals betydning har vært særlig stor når det gjelder internasjonalt orientert forskning og rekruttering av nye doktorander. Disse aspektene ønsker vi å markere gjennom etableringen av den årlige forelesningen, og i dette perspektivet var det ekstra passende at det var hans tidligere veileder, Joel Demski, som holdt den aller første Gjesdal-forelesningen, sier Trond Bjørnenak.


Professor Frøystein Gjesdal (Foto: Hallvard Lyssand)
I anledning professor Frøsytein Gjesdals 60 årsdag har Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap og NHH opprettet The Frøystein Gjesdal Lecture on Accounting Research som en markering av Gjesdals omfattende forskningsbidrag.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive