Ole Hope ansatt som ny direktør

Ole Hope. Foto: Hallvard Lyssand

Spenningen om ny direktør er utløst: Styret har i dagens styremøte ansatt Ole Hope (47) som ny administrerende direktør for NHH etter Ragnar Fagereng. Ole Hope har bred ledererfaring fra næringslivet og tok nylig doktorgrad i strategi og ledelse ved NHH. Han kommer fra stilling i Hansa Borg Bryggerier AS, hvor han er organisasjons- og strategidirektør. In English

16.06.2010 - Asle Haukaas


Styret ved NHH har ansatt Hope i et åremål på seks år.

- Etter den grundige og gode prosessen vi har hatt for å finne fram til ny administrerende direktør for NHH, er jeg sikker på at vi gjennom Ole Hope har fått den rette direktøren for årene framover, sier rektor Jan I. Haaland til Paraplyen.

- Gleder meg!

- Jeg har en inderlig lyst til å arbeide ved og sette preg på NHH. For meg er NHH en organisasjon som bidrar til å skape refleksjon og reaksjon til beste for utviklingen av samfunnet vi lever i, sier Ole Hope.

Hope er godt kjent med handelshøyskolen etter at han 3. mai i år avla doktorgraden ved Institutt for strategi og ledelse. Det var etter at han tok MASTRA-studiet i 2003 at han fikk sporen til å fortsette på doktorgradsstudent.

Nå velger han altså den administrative vei framfor den akademiske for sin videre karriere. Til Paraplyen forklarer han:

- Jeg mener det er administrativt jeg har det største potensialet til å gjøre en forskjell. Noen av oss er forskere og formidlere av talent og legning, mens andre har sitt talent som tilretteleggere og administratorer. Jeg er mer en tilrettlegger enn forsker, derfor mener jeg at mine ressurser er best anvendt til administrasjon.

Møt ham på sommerfesten!

Den nye direktøren kan alle møte på NHHs sommerfest i ettermiddag (onsdag 16. juni).

Av bakgrunn er han oppvokst i Bergen og uteksaminert fra Sjøkrigsskolens Intendanturlinje i 1986.

Han har tidligere jobbet blant annet som direktør ved Den Nationale Scene, som adm. dir. i Grieghallen og hatt ulike direktørstillinger over flere år i TrygVesta.

Hans doktoravhandling ble omtalt i Paraplyen i tilknytning til disputasen 3. mai i år, og han er presentert i det kommende nummeret av NHH Bulletin sammen med flere av de øvrige doktorandene fra i vår.

- Gjennom fire år som doktorgradsstudent ved NHH har jeg blitt glad i institusjonen og mange av menneskene her, og jeg føler en sterk tilknytning til NHH. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne utfordrende jobben. Samtidig ser jeg frem til å bli kjent med en rekke nye kolleger, sier Ole Hope som vil ta over når Ragnar Fagereng avslutter sin andre åremålsperiode 16. september.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive