Nytt nummer av NHH Bulletin

NHH Bulletin nr. 2, 2010

Nye doktorgradsarbeider, boligkjøpsbeslutninger, hotellatmosfære og hindringer for kunnskapsdeling er blant temaene som er viet plass i NHH Bulletin nr. 2, 2010.

16.06.2010 - Hallvard Lyssand


Årets andre utgave av NHH-miljøets eksternmagasin NHH Bulletin er nå klart.

Her kan man blant annet lese om forskningen til en rekke av vårens doktorander ved NHH - nærmere bestemt Lars Qvigstad Sørensen, Lars Magne Nonås, Ole Hope, Eva Benedicte D. Norman, David Phillip McArthur, Siv Skard og Sturla Kvamsdal.

Tematisk spenner avhandlingene bredt, fra analyser av norske aksjefonds avkastning de siste tre tiårene, via forskning på sponsing og kostnadene ved håndtering av flaskehalser i det norske strømnettet, til mellomlederes posisjon i bedrifter, eldrebølgens konsekvenser for sysselsetting og produktivitet i privat sektor og den samfunnsmessige gevinsten av bompengefinansiering.

Boligdrømmer og luksusfeller

Boligkjøp er en sentral beslutning for svært mange familier. Førsteamanuensis Ingeborg Astrid Kleppe og professor Kjell Grønhaug ved Institutt for strategi og ledelse har studert familien som beslutningsenhet og analysert hvordan par kommer seg gjennom boligkjøp.

Funnene er presentert i artikkelen "Issue Streams and Open Solutions: A New Approach to Family-Home Decisions."

Tidsskriftet Journal of Family & Consumer Sciences valgte nylig denne artikkelen som den beste innen feltet familieøkonomi- og styring for 2009.

Sammen med førsteamanuensis Morten Heide ved Universitetet i Stavanger har Kjell Grønhaug undersøkt hvordan hotellgjester oppfatter atmosfæren ved hotellet der de har bodd.

Konklusjonen er at særpreg og gjestfrihet er viktigere enn luksus dersom hotellene ønsker seg godt rykte og lojale gjester.

Hindre for kunnskapsdeling

Professor Nicolai J. Foss ves institutt for strategi og ledelse forsker blant annet på kunnskapsdeling.

I en studie av sammenhengen mellom jobbdesign og kunnskapsdeling fant Foss og forskerkollegaene at ansatte som er drevet av ekstern motivasjon som håp om belønning eller kontroll og sanksjoner er mindre villige til å dele kunnskap og informasjon enn ansatte som får anledning til å jobbe selvstendig og er drevet av indre motivasjon.

Les ellers om forskning på rettferdighet og moralsk adferd, et arbeid som har fått stor internasjonal oppmerksomhet, om milliontildelinger til fire nye SNF-prosjekter og om AFFs lederutvikling i nettverk.

Finn NHH Bulletin i pdf-versjon på nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive