Hva jobber du med, egentlig, Jorun Gunnerud?

Endelig fredag

Endelig fredag-spalten har denne uken vært på besøk hos studiesjef Jorun Gunnerud. Hun skal snart i permisjon for å prøve ut en forretningsidé, men i mellomtiden er det rikelig å ta seg til i Studieadministrasjonen.

11.06.2010 - Hallvard Lyssand


Jorun Gunnerud (Foto: Hallvard Lyssand)
Jorun Gunnerud.

Navn: Jorun Gunnerud
Alder: 54
År på NHH: Ni

Hva jobber du med, egentlig?
Overordnet ledelse og drift av studieadministrasjonen, det vil si at jeg har ansvaret for det som har med tilrettelegging av studieprogram og studieår å gjøre, slik at dette kan gjennomføres på en måte som alle blir fornøyde med.

I praksis dreier det seg om alt fra rekruttering og opptak, til timeplanlegging, undervisning og eksamen, men alt dette har vi eksperter til å ta seg av.

Min oppgave er å sørge for optimale rammevilkår i form av tilstrekkelig budsjett, nok personer med rett kompetanse, hensiktsmessig arbeidsfordeling og godt arbeidsmiljø. Kort sagt at vi trekker i lag mot felles mål som er i tråd med høyskolens mål.

Hva har du gjort den siste uken?
Jeg sitter i innstillingsutvalg for flere stillinger, og har arbeidet en del med innstillinger.

Videre har jeg jobbet med å forberede evalueringen av doktorgradsprogrammet. Evalueringen skal være gjennomført i løpet av 2010, og det er en god del moment og undersøkelser som skal inngå.

Jeg har også arbeidet for å få på plass en avtale med SiB om boliggaranti for internasjonale gradsstudenter. Det er viktig å ha, også som del av NHHs strategi om at antall internasjonale gradsstudenter på masternivå skal øke.

Hovedfokus hos oss akkurat nå er likevel semesteravslutningen - vi har avslutningsmarkering om en uke - og planlegging av høstsemesteret.

For meg er det litt spesielt. Jeg skal snart i permisjon, og fokuserer på å tilrettelegge for min etterfølger.

Er det lov å spørre hva du skal drive med under permisjonen?
Jeg skal prøve å etablere en forretningsidé. Det er en idé jeg har hatt med meg i mange år, og som jeg hadde tenkt at jeg kunne drive med ved siden av studiesjefjobben. Men det går i realiteten ikke. Nå har ideen modnet, og dersom jeg skal prøve, er det på tide.

Det dreier seg om et tilbud som ikke finnes per i dag, og derfor ønsker jeg å holde kortene tett til brystet inntil videre. Det jeg kan røpe er at det dreier seg om dyr, primært katter og hunder.

Jeg er helt i startfasen, og dette året vil vise om ideen er liv laga. Uansett er det fantastisk å ha fått sjansen til å prøve.

Hva er det kjekkeste med studiesjefjobben?
Alle de dyktige medarbeiderne og samarbeidet med dem. Og variasjonen, ingen dager er like. Jeg liker dessuten å ha det travelt og jeg liker utfordringer. Det er også kjekt med engasjement, noe det er mye av her, og jeg får delta i mange ulike fora og lære mye.

Så er det jo selvsagt hyggelig med gode tilbakemeldinger. Det hender jo det også.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Jeg leser romaner hele tiden, og gjerne med en katt eller to på fanget. Jeg er avhengig av alltid å ha en bok å holde på med, og et par andre på vent.

Ellers liker jeg å holde meg i form og å være aktiv i hverdagen, trimmer mye, gjerne på sykkel. På denne tiden av året blir det hytteliv med alt fra fiske til kajakkpadling. I august-september plukker jeg sopp. Det er en ny interesse.

Du vinner førstepremien i Lotto: Hva gjør du?
På grunn av situasjonen kommende år, med bare en inntekt, ville jeg nok vært litt forsiktig og valgt en trygg plassering.

Men om det var snakk om veldig mange penger ville jeg kjøpt en stor, ny leilighet i Bergen sentrum.

Hvis du måtte velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du ha valgt?
Jeg er filolog med språk og litteratur i fagkretsen, og trivdes svært godt med den utdannelsen. Men om jeg skulle valgt på nytt ville jeg nok blitt veterinær.

Har du en bok, en film, musikk eller en kulturopplevelse du vil anbefale?
Romanen "Havets katedral" av Ildefonso Falcone. Det er en fantastisk bok. Handlingen er lagt til Barcelona på 1300-tallet, og følger en familie og alt den kommer ut for. Boken kan ikke ytes rettferdighet med få ord. Den er et mylder av personer og hendelser.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive