Hva jobber du med, egentlig, Inger Stensaker?

Endelig fredag

Nok en arbeidsuke går mot slutten, og Bergenssommeren er på vei. Denne uken tok vi en fredagsprat med vår nybakte Bronsesvamp-vinner, Inger Stensaker på SOL.

04.06.2010 - Knut André Karlstad


Navn: Inger G. Stensaker
Alder: 43
Stilling: Førsteamanuensis, Institutt for strategi og ledelse
År på NHH: 8 (disputerte i 2002, ansatt siden)

Hva jobber du med egentlig?
- Akkurat nå skriver jeg en artikkel om integrasjonen i Statoil. Vi har et prosjekt gående hvor vi ser på sammenslåingen av Hydro og Statoil, og i ledige stunder skriver jeg på en artikkel om dette. Den andre delen av jobben min er undervisning. Jeg har nettopp fått en bunke eksamensbesvarelser som skal sensureres fra kurset mitt i strategi på bachelor.

Hva har du gjort den siste uken?
- Siste uken har jeg vært på Vårkonferansen. Vi har hatt en del utenlandske gjester på instituttet, så det har også vært en del seminarer. Jeg har også drevet med veiledning. Vi har en gjeng masterstudenter som jobber på integrasjonsprosjektet vårt, og de er i innspurten på sin oppgave. Jeg har også vært på en disputas, og så er det jo alltid en del møter.

Hva er det kjekkeste med jobben?
- Jeg tror det beste er at det er så variert. Dels jobber man tett med studentene, dels med forskning. Da kommer man tett på bedrifter, snakker med og møter folk. På den ene siden kan jeg låse meg inne på kontoret og jobbe alene, på den andre siden er man ute og møter folk. Det er veldig greit å kunne låse seg inne i sin egen verden noen ganger, men ikke fem dager i uken.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
- Jeg er en del på fjellet, og prøvde meg på syvfjellsturen i helgen. Men det skal jeg aldri igjen! Jeg går en del på ski, og reiser en del. Jeg har venner og familie andre steder, så det blir litt reising for å holde kontakt med dem.

Du vinner førstepremien i Lotto, hva gjør du?
- Da tar jeg med familien min på tur. Australia hadde stått høyt på min liste. Eller kanskje Sør-Afrika. Et eller annet sted langt vekk.

Hvis du var nødt til å velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
- Den var vanskelig. Jeg har jo valgt meg hit til NHH fra en annen jobb. Jeg ville egentlig inn i UDs aspirantkurs. Jeg studerte sammenlignende politikk i utlandet og hadde en plan om det, men det ble ikke noe av. Men jeg kunne fortsatt tenkt meg å ha gjort det.

Har du en bok du vil anbefale våre lesere?
- Jeg er veldig glad i å lese. Den siste boken som gjorde veldig inntrykk på meg var "Little Bee" av Chris Cleave. Den handler om en dame som immigrerer til England og rømmer fra et asylmottak. Det er en veldig overraskende historie. Jeg liker det når historiene tar en annerledes vending.

Inger G. Stensaker
Inger G. Stensaker, førsteamanuensis ved Institutt for strategi og ledelse.
Foto: Trond J. Hansen

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive