Startet doktorgradsstudiene

Nye doktorgradsstudenter høsten 2010

13 nye PhD-studenter går dette semesteret i gang med sin fireårige ferd frem mot doktorgrad ved NHH. Mandag ble de ønsket velkommen til høyskolen og fikk presentert litt om hva de kan forvente og hva som blir ventet av dem. In English

24.08.2010 - Hallvard Lyssand


Blant høstens nye doktorgradsstudenter er fem kvinner og åtte menn. 10 er norske, mens de tre øvrige kommer fra henholdsvis Finland, Estland og Sveits.

Mandag var de på plass i 9. etasje, der de ble ønsket velkommen til NHH av blant andre rektor Jan I. Haaland og dekan for doktorgradsutdanningen, professor Anna Mette Fuglseth.

De 13 er valgt ut blant 245 søkere. Rektor Haaland understreket at doktorgradsstudentene er svært viktige for NHH og at rekrutteringen av dem er en av de viktigste jobbene høyskolen gjør.

- Jeg vet ikke mye om dere, men jeg vet nok til å vite at dere er de rette for oss, sa Haaland.

Han la til at et godt dynamisk forskningsmiljø er avhengig av utvikling, og at PhD-studentene spiller en viktig rolle i denne sammenhengen.

Professor Anna Mette Fuglseth (Foto: Hallvard Lyssand)
Dekan for doktorgradsutdanningen, Anna Mette Fuglseth, minnet forskeraspirantene om at de vil møte tøffe faglige utfordringer og frustrasjoner på vei mot doktorgraden, men at det også er mange gleder i vente.

Anna Mette Fuglseth konstaterte at målet med doktorgradsløpet er å kvalifisere studentene for deltakelse i internasjonal forskningsaktivitet.

- Dere må regne med at det blir utfordrende, med mange tunge problemstillinger og en del frustrasjon. Men det er en del av prosessen. Ikke vær redde for å be om hjelp, oppfordret dekanen, og understreket at studentene også har stor glede i vente når de lykkes etter å ha strevd med vanskelige problemstillinger.

Etter at Professor Trine Dahl og Vivienne Knowles hadde presentert kurset "Academic writing in a Research setting" spesielt og NHHs engelske språksørvis mer generelt, fortalte SOL-stipendiat Therese E. Sverdrup om sine erfaringer med livet som doktorgradsstudent ved NHH.

Sverdrup la heller ikke skjul på at PhD-studenttilværelsen kan ha sine nedturer, men fastslo at det i hovedsak er et godt liv med stor frihet og mulighet til å sette seg dypere inn i tema en interesserer seg for.

Etter introduksjonen i 9. etasje bar det først videre til omvisning i biblioteket, og deretter til Stupet, der de fikk møte andre PhD-studenter og representanter for instituttene.

Prorektor Gunnar E. Christensen ønsket studentene velkommen, og minnet dem om at det også blir forventet at de bidrar til fellesskapet ved NHH og instituttene de blir tilknyttet.


Nye doktorgradsstudenter høsten 2010:

Institutt for foretaksøknomi
Erik Hetland Tvedt
Patrick Andre Narbel (Sveits)

Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap
Hildegunn Sandal
Svein Magne Abrahamsen

Institutt for samfunnsøkonomi
Katrine Holm Reiso
Magnus Kvåle Helliesen
Susanna Stén (Finland)
Morten Sæthre
Eirin Mølland

Institutt for strategi og ledelse
Dimitri Jegorov (Estland)
Erik Sjåholm Knudsen
Berit Sund
Bjørn Gunnar Hansen

PhD-stundeter 2010 (Foto: Hallvard Lyssand)
Høstens ferske doktorgradsstudenter - her ved Susanna Stén (SAM), Erik Hetland Tvedt (FOR) og Berit Sund (SOL) - ble mandag ønsket velkommen til NHH. Bakerst sitter Per Christen Trønnes, som er tilknyttet RRR.
Therese E. Sverdrup (Foto: Hsllvard Lyssand)
SOL-stipendiat Therese E. Sverdrup gav de nyankomne et innblikk i tilværelsen som "Research Scholar" ved NHH.
Bibliotekomvisning (Foto: Hallvard Lyssand)
Sissel Hafstad gav doktorgradsstudentene omvisning i biblioteket.
Morten Sæthre og Lars Sørgard, Stupet august 2010 (Foto: Hallvard Lyssand)
Doktorgradsstudent Morten Sæthre i samtale med professor og nestleder ved Institutt for samfunnsøkonomi, Lars Sørgard.
Nye PhD-studenter 2010 (Foto: Hallvard Lyssand)
PhD-studentene, her ved Katrine Holm Reiso, ble presentert og ønsket velkommen av dekan Anna Mette Fuglseth og prorektor Gunnar E. Christensen under arrangementet på Stupet.
Nye PhD-studenter høsten 2010 (Foto: Hallvard Lyssand)
Storparten av høstens nye doktorgradsstudenter samlet på Stupet mandag flankert av prorektor Gunnar E. Christensen og dekan for doktorgradsutdanningen, professor Anna Mette Fuglseth.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive