Hva jobber du med egentlig Cecilie Haukedal-Johansen?

Endelig Fredag

Spalten Endelig Fredag dukker opp når man minst venter det. Denne april-fredagen har kontorfaglærling Hilde Rolfsnes, som i øyeblikket arbeider ved Informasjonsavdelingen, intervjuet Cecilie Haukedal-Johansen ved ATD.

16.04.2010 - Hilde Rolfsnes


Cecilie Haukedal-Johansen
Cecilie Haukedal-Johansen.
Foto: Hallvard Lyssand

Navn: Cecilie Haukedal - Johansen
Stilling: Førstesekretær
Alder: 33 år
År på NHH: Begynte høsten 2008.

Hva jobber du med egentlig?
Jeg har to jobber her på NHH. En halv stilling nede i informasjonsskranken der jeg prøver å gi service med et smil, og en halv stilling i arkivet der jeg går gjennom og journalfører utgående og interne skriv i ePhorte.

Får du mange krevende spørsmål i informasjonsskranken?
Ja definitivt, publikum forventer at du vet hva som foregår på huset, noe som kan vær krevende når du ikke alltid får beskjed om at det er noe som skjer.

Hva har du gjort den siste uken?
Den siste uken har jeg jobbet med journalføring av saksframlegg. Jeg har også vært en del i informasjonsskranken der jeg svarer på telefonen, sender faks og svarer på diverse spørsmål fra studenter og andre besøkende, så vel som ansatte

Hva er det kjekkeste med jobben?
Hm, det kjekkeste. Det må vel vær at jeg kommer i kontakt med så mange mennesker fra de ulike avdelingene. Det er definitivt det kjekkeste. Jeg syns også det er interessant å jobbe med journalføring, man får da en innsikt i hva som foregår på huset og det er jo spennende.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Det tror jeg mange har fått med seg (ler). Da er det musikk for alle pengene. Cecilie er leder og initiativtaker til ensemblet Musica Celines som spiller barokkmusikk.

Akkurat nå jobber jeg med å forberede meg til sommeren da vi skal arrangere en konsertserie i ulike kirker i Bergen. Sesongen begynner den 23. mai og før den tid er det en del administrative oppgaver som må ordnes.

Jeg skriver også en del musikk på fritiden og sitter i styret for foreningen Antikk musikk som blant annet arrangerer en del konserter med tidlig musikk her i Bergen.

Men hva er egentlig tidlig musikk?
Tidlig musikk er blant annet musikk fra middelalderen, renessansen og barokken, men de siste årene har begrepet også blitt brukt til å omfatte noe senere repertoar.

Vi som arbeider spesielt med tidlig musikk prøver å gjenskape og tolke musikken ved hjelp av ulike metoder i lærebøker fra den tiden musikken ble laget.

Savner du ikke mer fritid når du jobber så mye?
Jeg var litt redd for at det skulle bli for mye i begynnelsen, men det har jo gått veldig fint til nå.

Du vinner førstepremien i Lotto, hva gjør du?
Siden Cecilie ikke spiller Lotto er dette egentlig et ganske urealistisk spørsmål. Så vi omformulerer det til: hva ville du gjort hvis du fikk en stor pengesum?

Vel det er kanskje litt uoriginalt, men jeg hadde nok betalt ned gjeld, deretter så hadde jeg kjøpt meg noen instrumenter som jeg har lyst på men som jeg ikke har råd til.

Ellers så vet jeg ikke helt hva jeg skulle gjort. Jeg hadde nok gitt bort litt.

Hvis du skulle valgt annerledes, hvilken utdannelse ville du valgt?
Jeg har det vel egentlig ganske så fint. Ville ikke endret på den utdannelsen jeg har tatt. Jeg har alltid hatt lyst til å bli musiker. Jeg har tatt to bachelorgrader i musikk og en mastergrad i tidligmusikk.

Har du en kulturell godbit du vil anbefale?
Det var i alle fall et vanskelig spørsmål. Jeg er jo veldig glad i både musikk og i bøker. Kan jeg bare velge en? (Vi gjør et lite unntak denne gangen og lar Cecilie velge to)

Hvis jeg skulle velge en bok så må jeg velge Kjærlighet i Koleraens tid av Gabriel Garcia Marquez. Hvorfor? Fordi det er en vakker bok om kjærlighet med et flott språk. Det er ikke noe søtladen kjærlighetshistorie så den passer for de fleste.

Så er det videre til del to av spørsmålet: Musikk. Og her er det jo enda verre å bare velge en, men etter en liten tankepause kommer hun frem til en cd av Georg Philipp Telemann, Quadros an Trio Sonatas fremført av Ensemble Senario,

Og hva slags musikk er dette?
Barokkmusikk, og det er rett og slett vakkert.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive