Faglig fullspekket jubileumsår

Mette Bjørndal (foto: Hallvard Lyssand)

Det faglige programmet for jubileumsåret 2011 begynner å ta form. Viserektor Mette Bjørndal er leder for fagkomitéen og lover et fyldig faglig program.

09.04.2010 - Knut André Karlstad


Som Paraplyen meldte i februar ble det i høst nedsatt to underkomitéer i forbindelse med jubileumsfeiringen neste år. Næringslivskomitéen skal ta seg av kontakten med eksterne aktører, mens fagkomitéen har det overordnede koordineringsansvaret for alle faglige arrangementer i 2011.

- Det vi arbeider med er de faglige arrangementene som skal holdes hele jubileumsåret. Skal det initieres nye ting? Kan eksisterende arrangementer utvides? Vi har en lang liste over arrangementer i jubileumsåret. Den viser hvor mye som faktisk skjer her til vanlig også.

- Jubileumsåret åpner med at FIBE slås sammen med Samfunnsøkonomenes konferanse. Det artige er at det vil favne om nesten alle fagområder på NHH. Det vil også være en Jan Mossin-konferanse. Neste år ville han fylt 75 år, hvis han hadde levd. Instituttt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon skal ha en konferanse, og Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap skal ha en internasjonal revisjonskonferanse, forklarer Mette Bjørndal til Paraplyen.

- Mye er klart allerede?

- Det må jo nesten være det, for det tar så lang tid å få alt på plass. Men ikke alt er ferdig, og det er rom for flere arrangementer hvis noen i miljøet ønsker å ta initiativ til det. Det arbeides også med fellesarrangementer med SNF, som har 20-årsjubileum i 2011. I tillegg til konferansene skal det utnevnes æresdoktorer. Vi vet enda ikke hvor mange det vil bli, og det diskuteres om disse kun skal utnevnes på vitenskaplig grunnlag, eller om vi skal åpne for å utnevne basert på andre kriterier også, som en del andre institusjoner gjør. Vi har tenkt å lage et faglig seminar knyttet til selve jubiléet i forbindelse med utnevning av æresdoktorene, fortsetter hun.

Både til 50-årsjubiléet i 1986 og 60-årsjubiléet i 1996 ble det foretatt æresdoktorpromosjoner. I alt er ni personer tildelt denne tittelen ved NHH.

Dugnad på instituttene

Fagkomitéen består av representanter fra alle instituttene, samt SNF, og vil samordne sitt arbeid med næringslivskomitéen. Bjørndal understreker at mange av arrangementene som vil foregå allerede er faste årlige tradisjoner, men at det vil komme en del ting i tillegg.

- Det er begrenset hva vi klarer å gjøre oppå alt det vi gjør vanligvis på grunn av kapasitetsutnyttelsen. Det kommer nok til å bli mye dugnad og ekstra innsats på alle institutter, både faglig og administrativt, avslutter hun.

I tillegg til Bjørndal sitter Marita Kristiansen, Thore Johnsen, Aasmund Eilifsen, Lars Sørgard, Per Egil Pedersen og Per Heum i komitéen. Arbeidet koordineres av Kristin Reichel Teigland fra Institutt for foretaksøkonomi.

Foreløpig oversikt over faglige arrangementer i jubileumsåret

Januar
FIBE og Samfunnsøkonomenes forskermøte
Agnar Sandmo Lecture

Mars
Fagspråkkonferanse
NHH-Symposiet 2011

Mai
Vårkonferansen

Juni
ICAME32 (språkkonferanse)
Sommerfest for ansatte

September
Jubileumsuken
EARNet Symposiet NHH
Lehmkuhlforelesning
Lehmkuhlkonferanse

Oktober
PIM Annual Events

Enda ikke endelig datofestet
Karl Borch Lecture
Jan Mossin-symposium
NHH Forum
NHH Høstkonferanse



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive