Forskningsopphold for NHH-ansatte ved Berkeley

NHH har nylig inngått et samarbeid med University of California - Berkeley. Samarbeidet inkluderer utveksling på så vel bachelor- som masternivå - samt muligheter for forskningsopphold for faglig stab og PhD-studenter fra NHH.

01.10.2009 - Red.


Mulighetene for forskningsopphold er knyttet til Det norske forskningssenteret i Berkeley ved Department of Sociology. Senteret som ble opprettet i 2002, ledes av den norske professoren Trond Petersen. Senteret sikrer gjesteforskere en velutstyrt arbeidsplass og et kollegialt fellesskap. Arbeidsplassene kan anvendes til kortere opphold (2 - 8 uker) eller mer langvarige opphold (1 - 2 semestre).

Administrasjon av ordningen

Berkeley-senteret består av totalt 20 kontorarbeidsplasser. Det er flere norske institusjoner som har inngått avtale om kontorfasiliteter ved senteret. Ettersom det er begrenset plass på senteret i forhold til etterspørselen, ønsker senterledelsen at alle henvendelser om plass ved senteret koordineres ved den enkelte samarbeidsinstitusjon - innen fastsatte tidsfrister.

Vi er derfor blitt enige med ledelsen ved Berkeley-senteret om at NHH-ansatte som ønsker opphold ved Berkeley melder sin interesse til NHH, Internasjonalt kontor. Det må i den forbindelse utarbeides en søknad med opplysninger om oppholdets varighet, motivasjon for oppholdet og forskningsinteresser. For PhD-studenter må plan for doktorgradsstudiet og anbefalingsbrev fra veileder vedlegges.

Relevante nettsider om Berkeley

Artikkel om Berkeley-senteret i Forskerforum nr. 7 - 2009
http://www.forskerforum.no/system/UserFiles/File/PDF/2009/FF_2009_07.pdf

International Visitors & Exchange Office ved Berkeley
http://iveo.berkeley.edu/living_at_berkeley

Finansielle forhold

Det er en kostnadsside knyttet til kontorfasilitetene ved Berkeley-senteret. En kontorplass i et helt semester koster kr. 37.000,-. Det finnes gode muligheter for finansiell støtte til utenlandsopphold for faglig stab - både internt på NHH og fra eksterne kilder.

NHH-ansatte kan søke om finansiell støtte fra interne fondsmidler:
http://www.nhh.no/Default.aspx?ID=2413

Eksterne kilder

Det finnes en rekke stipendprogram for utdannings- og forskningssamarbeid mellom Norge og USA:

Fulbright-stipend
http://www.fulbright.no/

Stipend fra Norge-Amerika Foreningen
http://www.noram.no/

Stipend fra Norges Forskningsråd (NFR)
http://www.forskningsradet.no/no/Sok+om+midler/1173268235931

Leiv Eiriksson stipend, administrert av NFR
http://www.forskningsradet.no/no/Utlysning/ISBILAT/1119339868111&visAktive=true

Søknadsfrister

NHH-ansatte som planlegger forskningsopphold ved Berkeley-senteret vårsemesteret 2010, må melde sin interesse innen 15. oktober 2009.

Frist for søknad om opphold fra høstsemesteret 2010 er satt til 1. april 2010.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive