SNF fornyer seg på nett

SNF

SNF er i innspurten i arbeidet med å fornye nettsidene sine både på innsiden og utsiden.

23.10.2009 - Hallvard Lyssand


Administrasjonssjef i SNF, Cathrine Risa, forteller at det lå både bruksmessige og tekniske årsaker bak beslutningen om å gå i gang med å lage nye nettsider.

- Vi så at sidene hadde forbedringspotensial, og samtidig var selve programvaren i ferd med å bli utdatert. Da leverandøren varslet at de ikke lenger ville gi brukerstøtte til den eksisterende løsningen, fikk vi en ekstra god grunn til å gå i gang med arbeidet med nye sider, ler Risa.

Målet er at de nye sidene skal bli mer brukervennlige, med mer fokus på forskningsresultater og enkel tilgang til ulike forskningsprogrammer. Samtidig skal selve publiseringsjobben bli enklere.

Nærere nhh.no

- Vi har vurdert en rekke ulike løsninger og hentet inn tilbud i samarbeid med NHHs webredaktør Kristian T. Marthinsen. Valget falt til slutt på publiseringsløsningen Dynamicweb og firmaet Kreativ Strek som leverandør av de tekniske tjenestene, sier Risa.

- Dette er samme leverandør og løsning som NHH bruker, og det vil gi mange fordeler. For eksempel kan IT-avdelingen bidra med teknisk støtte ved behov, og det finns folk ved mange NHH-avdelinger som er kompetente og oppdaterte på løsningen, legger hun til.

Også designmessig vil de nye sidene få tydelige fellestrekk med nhh.no. Hovedutformingen blir relativt lik, men der NHH bruker blått skal SNF bruke rødt.

- At vi skulle nærme oss nhh.no utseendemessig var klart helt fra starten. Det handler blant annet om gjenkjennelse, påpeker Risa.

Om alt går etter planen skal de nye SNF-sidene være klare til lansering i slutten av november.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive