Hva forsker du på, egentlig, Ivar Gaasland?

Endelig Fredag

Fredagsspaltens utsendte har denne gangen vært på visitt hos SNF og seniorforsker Ivar Gaasland. Klikk ellers på lenken i margen og se et animert eksempel på hvordan HEC Paris markedsfører seg.

16.10.2009 - Jane Brit Sande


Brødtekst

Ivar Gaasland (Arkivfoto)
Ivar Gaasland. (Arkivfoto)

Navn: Ivar Gaasland
Alder: 46 år
År på NHH: jobbet i SNF siden 1990

Hva forsker du på egentlig?
- Det er mye forskjellig. Jeg er utdannet samfunnsøkonom, og hovedfokuset mitt ligger på samfunnsøkonomiske problemstillinger tilknyttet jordbrukssektoren og jordbrukspolitikken.

- Vi bruker numeriske modeller som verktøy, og belyser hvordan politiske målsettinger og samfunnsoppgaver med felles koder knyttet til jordbrukspolitikken kan oppfylles billigst mulig for samfunnet, altså med minst mulig bruk av ressurser.

- Akkurat nå jobber jeg med jordbruk rettet opp mot klimapolitikk, det vil si hvordan en kan få ned utslippet av drivhusgassene forbundet med jordbrukssektoren. Vi prøver også å komme inn på hvordan klimaendringer kan endre produktiviteten i jordbruket.

Hva har du gjort den siste uken?
- Jeg har stort sett jobbet med artikler, finpusset litt. Jeg arbeider med en PhD i samfunnsøkonomi som er i sluttfasen, og har jobbet med en del artikler forbindelse med denne.

Hva er det kjekkeste med jobben?
- Jeg trives veldig godt. For det første skyldes det at jeg får bruke utdanningen min hele tiden. Det er jo veldig relevant i forhold til det. I tillegg er det veldig fleksibelt; jeg har mulighet til å legge opp arbeidsdagen og arbeidsuka, og jeg kan reise mye hvis jeg vil. Jeg har anledning til å jobbe i utlandet også, dersom jeg ønsker det.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
- Jeg har to barn, og det tar en del tid. Jeg har også ei tresnekke som jeg fikser litt på, og jeg liker godt å trene, spesielt fotball. Ellers driver jeg med litt fridykking.

Du vinner førstepremien i Lotto, hva gjør du?
- Det er ikke noen store ting jeg ville kjøpt. Jeg ville nok heller selvfølgelig spart litt til ungene, og jevnt over økt mine personlige driftsutgifter. Mer duppedingser, bedre utstyr, f. eks. ny sykkel og utstyr til båten, og ferie. Har ikke noen store ting jeg ville kjøpt.

Hvis du var nødt til å velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
- Selvfølgelig ville jeg helst vært profesjonell fotballspiller, det er helt klart. En litt mer jordnær jobb jeg kunne tenkt meg er sjarkfisker - hatt min egen båt og vært min egen sjef.

Har du en bok du vil anbefale?
- Bøker jeg husker godt er Forbrytelse og Straff av Fjodor Dostojevskij og Forfengelighetens Fyrverkeri av Tom Wolfe. Begge er bøker med intense beskrivelser av mennesker i fritt fall.


Lenker vi liker

HEC Paris blir gjerne omtalt som noe av det ypperste innen økonomiutdanning

Her er et relativt friskt eksempel på deres markedsføring.

Se video



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive