Feiret Atle Liland

Atle Liland med Kongens fortjenstmedalje

Stupet var fullstappet av gratulanter da Atle Liland fikk overrakt Kongens fortjenstmedalje i sølv av ordfører Gunnar Bakke onsdag ettermiddag.

29.10.2009 - Hallvard Lyssand


- Lojal, positiv, imøtekommende og svært populær blant både ansatte og ikke minst studenter. Et levende engasjert ja-menneske, en ekte hverdagshelt og et strålende eksempel på hvordan Bergen skal behandle studentene sine.

Dette var noen av de rosende ordene ordfører Gunnar Bakke brukte da han oppsummerte Atle Lilands 45 år som ansatt og ildsjel ved NHH, og overrakte Kongens fortjenstmedalje i sølv som en takk for "innsats godt over det normale," som det heter i medaljens statutter.

At den nypensjonerte driftsteknikeren har mange venner ved NHH var åpenbart under mottakelsen på Stupet. Kolleger og studenter stilte mannsterkt for å hedre Liland. Både Sangria, Svæveru' og Direksjonsmusikken bidrog med musikalske innslag, og han fikk hilsener fra rektor Jan I. Haaland og leder for administrativ og teknisk driftsavdeling, Erik Lundberg.

Og hva tenkte så hovedpersonen selv om æresbevisningen?

- Jeg får si som Obama. Jeg er ydmyk og overrasket. Uten sammenligning for øvrig, sa Liland til Paraplyen.

Les Paraplyens intervju med Atle Liland fra desember 2008

Atle Liland og Gunnar Bakke
Ordfører Gunnar Bakke overrakte Atle Liland Kongens fortjenstmedalje i sølv som heder for både ekstraordinær yrkesinnsats gjennom 45 år ved NHH, og nesten like lang frivillig innsats for blant annet Småbruket og bedriftsidrettslaget.
Atle Liland og Svæveru'
Atle har alltid stilt opp for studentene både i jobbsammenheng og som publikum på diverse arrangement. Og studentene vet å sette pris på ham. Tidligere i år ble Liland æresmedlem i NHHS, og under medaljeoverrekkelsen på Stupet onsdag stilte blant andre Svæveru' opp for å hylle ham med sang.
Atle Liland, Jan I. Haaland, Gunnar Bakke og Ragnar Fagereng
Atle Liland i samtale med ordfører Gunnar Bakke, rektor Jan I. Haaland og adm. dir. Ragnar Fagereng.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive