CEMS MIM topper FT-ranking

CEMS-logo

CEMS Master's in Management (MIM) er kåret til verdens beste siviløkonomutdanning i Financial Times' årlige rangering. NHH er eneste norske institusjon som tilbyr denne utdanningen.

05.10.2009 - Hallvard Lyssand


Financial Times' årlige kåring av de 50 beste siviløkonomutdanningene i verden - Global Masters in Management - ble presentert i dag.

Aller øverst troner CEMS Master's in Management.

CEMS MIM har vært inne blant de tre beste på rankingen hvert år siden 2005, men det er første gang programmet går helt til topps.

I alt er 13 CEMS-medlemmer inne blant de 50 på listen. Blant disse er HEC Paris på andreplass og London School of Economics på fjerde.

NHH nr. 35

NHHs egen siviløkonomutdanning er på 35. plass på årets ranking.

- Vi gleder oss sammen med våre internasjonale partnere i CEMS over førsteplassen til CEMS MIM. Samtidig er vi glad for at NHHs egen siviløkonomutdanning holder seg på et jevnt godt nivå i en rangering med stadig flere deltakere og hardere konkurranse, sier rektor Jan I. Haaland i en pressemelding.

Stockholm School of Economics er rangert høyest av de nordiske utdanningene med en 12. Plass. Copenhagen Business School er nr. 22, og Helsinki School of Economics er på 31. plass.

I Iikhet med NHH er disse tre institusjonene CEMS-medlemmer, og tilbyr CEMS MIM.

Må styrke internasjonal mobilitet

- NHHs siviløkonomutdanning skårer spesielt høyt på faktorer knyttet til jobbmuligheter og sysselsetting. Den internasjonale mobiliteten blant de uteksaminerte kandidatene er derimot fremdeles lav, noe som slår negativt ut i rangeringen, heter det i pressemeldingen.

- En utfordring ligger i at for få norske kandidater søker jobb i utlandet. NHH øker antall internasjonale studenter, og gir gode muligheter for å få internasjonale erfaringer i løpet av studiet, men vi er svakere på internasjonal mobilitet blant de norske kandidatene, uttaler Haaland.

Se hele rangeringen på Financial Times' nettsider

Masters in Management 2009
Financial Times' rangering Global Masters in Management 2009 er basert på en spørreundersøkelse blant kandidater som ble uteksaminert for tre år siden, i tillegg til lærestedenes egenrapporteringer.

16 kriterier ligger til grunn for den endelige rangeringen, hvorav kandidatenes lønn, samt karriereutvikling og internasjonal mobilitet i løpet av de tre siste årene betyr mest.

Internasjonalt innslag blant studenter og stab, samt kvinneandel teller også med, mens faktorer som studiekvalitet og forskning ikke inngår.

CEMS og CEMS MIM
CEMS - The Global Alliance in Management Education - er en strategisk allianse bestående av 28 skoler fra hele verden og mer enn 50 ansette bedriftspartnere.

CEMS MIM er et internasjonalt masterprogram som tilbys av skolene i CEMS nettverket, og som gir en mastergrad på toppen av den enkelte skoles egen grad.

NHH er den eneste norske institusjonen som er medlem i CEMS og tilbyr CEMS MIM.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive