- Stort potensial i alumniarbeidet

Kristoffer Erikstad

Masterstudent Kristoffer Erikstad er NHHs nye alumnikoordinator. Sammen med studentassistentene Line Lønnum og Solve Rølling skal han utvikle NHHs alumniarbeid videre.

27.10.2009 - Hallvard Lyssand


NHHs alumninettverk er åpent for alle som har utdannelse fra høyskolen. Av 15000 potensielle medlemmer har 5000 meldt seg inn.

I tillegg er nettverket åpnet for alle ansatte ved NHH.

Via nettverket og nettsiden alumni.nhh.no kan de innmeldte blant annet holde kontakt med studievenner, få nyheter fra NHH-miljøet og skaffe seg faglig påfyll via alt fra alumnitreff til fagartikler.

Samtidig er målet å promotere NHH, styrke formidling og samfunnskontakt og å arbeide for å koble sammen alumni og forskere som kan ha gjensidig nytte av hverandre.

Utvidet

Fra i høst av er satsingen på alumniarbeidet utvidet fra en til to deltidsstillinger.

Masterstudent i finans og tidligere studentrepresentant i NHHs styre, Kristoffer Erikstad, har overtatt jobben som alumnikoordinator etter Kaja Grepperud.

Erikstad har med seg studentassistent Line Lønnum, som tar master i internasjonal business. Hun skal blant annet bidra i organiseringen av alumnitreff og skrive saker til nettverkets nettsider alumni.nhh.no.

I tillegg er Solve Rølling - også han masterstudent i finans - engasjert for å bidra til utvikling av alumninettsidene med sikte på å gjøre dem mest mulig brukervennlige.

Toveiskommunikasjon

Erikstad fastslår at det er lagt et solid fundament for NHHs alumniarbeid, men at det definitivt også er rom for videre utvikling.

Han mener for eksempel at det ligger et stort potensial for styrket toveiskommunikasjon mellom forskere og næringsliv gjennom alumninettverket.

- Selv om de har valgt næringslivskarrierer fremfor forskning, er mange NHH-kandidater interesserte i ny forskning på sine områder, og samtidig kan de bidra med store kunnskaper basert på egne erfaringer, påpeker Erikstad.

Blant mulighetene han har diskutert med instituttlederne er å åpne stabsseminarer for spesielt interesserte alumni.

- En annen mulighet er at forskere som brenner for et tema eller er vurderer å gå inn i et emne kan legge fram problemstillinger via nettverket og invitere alumni i næringslivet til å gi direkte tilbakemelding, sier Erikstad.

- Blir fort engasjert

- Men hvorfor tok du denne jobben ved siden av et masterstudium som vel må være rimelig travelt?


- For det første er jeg veldig opptatt av NHH, svarer Erikstad.

- Dessuten mener jeg som nevnt at det er et stort uutnyttet potensial på dette området, og det er gøy å finne måter "å gjøre en forskjell," fortsetter han.

Trenger "NHH-fjes"

Avslutningsvis understreker Erikstad at alumninettverket er åpent for alle faglig og administrativt ansatte ved NHH, uavhengig av utdannelse, og han oppfordrer ansatte til å melde seg inn.


- Det er viktig for alumniarbeidet å få med de ansatte. Om mange sentrale "NHH-fjes" mangler i nettverket risikerer vi at andre potensielle medlemmer spør seg hvorfor de skal melde seg inn, understreker han.

Kristoffer Erikstad
Masterstundet Kristoffer Erikstad er NHHs nye alumnikoordinator. Han fastslår at fundamentet er på plass, men at utvklingspotensialet på området fortsatt er stort.
kvit
Slik melder du deg inn

NHH alumni er åpent for alle som har avsluttet utdanning ved høyskolen.

I tillegg er alle NHH-ansatte velkomne uavhengig av utdanning.

Finn registreringsskjema på alumni.nhh.no



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive