Aud. E døpt Terje Hansens auditorium

Terje Hansens auditorium (Foto: Hallvard Lyssand)

I anledning at professor emeritus Terje R. Hansen fyller 70 år ble det fredag offentliggjort at auditorium E heretter skal bære Hansens navn.

16.10.2009 - Hallvard Lyssand


Professor emeritus Terje Rein Hansen fra Institutt for foretaksøkonomi fyller 70 år søndag 18. oktober.

Fredag ble professoren hedret med et seminar ved NHH. Ved innledningen til seminaret offentliggjorde rektor Jan I. Haaland at auditorium E heretter skal hete Terje Hansens auditorium

I sin hilsen til jubilanten fastslo rektor Haaland at Terje Hansen gjennom sine 45 år ved NHH har spilt en svært sentral rolle i utviklingen på alle høyskolens kjerneområder fra forskning og undervisning til formidling.

Haaland pekte videre på at Hansen har stort engasjement for økonomiske og politiske problemstillinger, og er en god, uredd og ofte provoserende formidler og debattant med evne til å spissformulere og rokke ved inngrodde sannheter.

Instituttleder ved foretak, Per Ivar Gjærum, fulgte opp ved å lese en personlig hilsen til Hansen fra finansminister Kristin Halvorsen.

Halvorsen fastslo blant annet at det hadde vært en fryd å ha Terje Hansen som støtte i en del debatter, og tilsvarende utfordrende å ha ham som motstander i ulike.

- Du er personlig et godt argument for å heve pensjonsalderen, konkluderte finansministeren.

Den fortsatt høyst aktive professoren illustrerte Halvorsens poeng ved selv å holde seminarets første innlegg med tittelen "Formuesskatten nok en gang, nye tilpasningsmuligheter."

Terje Hansens auditorium (Foto: Hallvard Lyssand)
Professor emeritus Terje Hansen fyller 70 år kommende søndag. Som en takk for hans over 40 år lange innsats for NHH ble det fredag offentliggjort at Aud. E fra nå av heter Terje Hansens auditorium.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive