Sett dagsorden med en kronikk

Kronikkurs (Illustrasjon)

Gode kronikker kan være en effektiv måte å få saker på dagsorden uten å måtte slippe "kontrollen" over formuleringer og vinklinger. Onsdag 2. desember holder tidligere BT-redaktør og journalist Norman Kirkeeide kronikkurs der NHH-forskere kan få hjelp til å utvikle seg innen sjangeren.

18.11.2009 - Red.


Norman Kirkeeide holder kronikkurs i samarbeid med Informasjonsavdelingen onsdag 2. desember fra klokken ni til 16. Kurset er åpent for alle vitenskapelig ansatte ved NHH, men antallet plasser er begrenset til 10 personer.

Kirkeeide konstaterer at kronikksjangeren de siste 10 årene har beveget seg fra å være en noe gammelmodig og tørr form, til å bli tekster med farge og nyhetselement som er egnet til å sette dagsorden. Men dette har samtidig ført til klarere krav om levende språk og en personlig stemme.

Målet med kronikkurset er å gi potensielle kronikkforfattere noen sjangerredskaper som kan bidra til at tekstene deres blir lest og husket, og får gjennomslag og konsekvenser.

Kurset tar for seg alt fra valg av tema via faktainnsamling til selve skriveprosessen.

Følgende spørsmål er sentrale:

• Hvordan skrive en forskningsbasert tekst for et allment publikum?
• Hva vil vi skrive om, hvorfor og for hvem?
• Hvordan kan vi bruke språklige virkemidler på en god måte?

Det vil bli gjennomgang av konkrete kronikkeksempel.

Se ett av dem her: http://www.bt.no/meninger/kronikk/Naa-legges-bygdene-ned-959371.html

Deltakerne blir oppfordret til å ta med seg et manus, eller tanker og ideer til et tekstutkast som det kan arbeides med under og etter samlingen. Kursholder Kirkeeide gir også oppfølging av tekster etter kurset.

Mer informasjon og påmelding: Pressekontakt Karen Valsø, tlf.: 55 95 96 61/e-post: karen.valso@nhh.no

Påmelding: Snarest


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive