Optimisme på Høstkonferansen

Høstkonferansen 2009

I dag går NHHs Høstkonferanse av stabelen i Oslo under tittelen Livet etter krisen, og blant flere av deltakerne for - eksempel Øystein Thøgersen og Harald Magnus Andreassen - er det optimisme å spore.

18.11.2009 - Hallvard Lyssand


For første gang arrangerer NHH en bredt anlagt høstkonferanse i Oslo. Målgruppen omfatter alt fra alumni til representanter fra næringsliv, politikk og offentlig virksomhet, og blant innlederne er så vel representanter fra NHH som gjester fra inn- og utland.

Konferansen er tett knyttet til NHHs nye satsingsprogram Krise, omstilling og vekst, og hovedfokuets er å debattere hva som vil skje i kjøvannet av den globale økonomiske krisen.

Blant innlederne som bidrog i formiddag var professor Øystein Thøgersen og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities.

De holdt hvert sitt innlegg under overskriften Makroøkonomisk utvikling - ny vår eller bare en krokus i desember?

Begge var enige om å være betingede optimister og slo fast at den globale finanskrisen teknisk sett er over, men at det fortsatt er mange skjær i sjøen, melder dn.no.

Les mer om Øystein Thøgersen og Harald Magnus Andreassen sine innlegg i saker på dn.no

Også professor Richard Baldwin fra The Graduate Institute i Genève, professor Karen Helene Ulltveit-Moe fra Universitetet i Oslo og førsteamanuensis Lasse Lien fra SOL holdt innlegg under første del av konferansen.

Se intervju med Richard Baldwin på dn.no

Konferansen fortsetter i ettermiddag med innlegg fra blant andre professorene Victor D. Normann, Guttorm Schjelderup og Kjell Nyborg, og paneldebatt under ledelse av rektor Jan I. Haaland.

Paraplyen kommer tilbake med mer fra Høstkonferansen.

Last ned foredrag i pdf-versjon



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive