I praksis på NHH

Jane Brit Sande (Foto: Hallvard Lyssand)

Språk- og informasjonsstudent Jane Brit Sande fra UiB har hatt praksis ved Informasjonsavdelingen de siste fem ukene. Her forteller hun litt om erfaringene sine.

11.11.2009 - Jane Brit Sande


Som en del av mitt studieprogram, Språk og Informasjon, på UiB har jeg tatt emnet Praktisk Informasjonsarbeid.

En av viktig del av faget er en praksisperiode, som jeg har fått gjennomføre her på NHH.

Målet med dette faget er at jeg skal få erfare hva informasjonsarbeid innebærer, og få innblikk i ulike aspekter ved kommunikasjon.

Da jeg ble tildelt praksisplassen på NHH var jeg veldig spent på hvordan informasjonsarbeidet foregår. Dette er noe som er veldig forskjellig fra organisasjon til organisasjon.

I et møte med informasjonssjef Asle Haukaas og informasjonskonsulent Lisbeth Heilund fikk jeg en lett innføring i hvordan arbeidet blir gjennomført.

Skrivetrening

Selv ønsket jeg å arbeide med og lære mer om intern kommunikasjon, og på NHH er Paraplyen en viktig informasjonskanal for ansatte.

Her blir det publisert både informasjon som angår alle ansatte i organisasjonen - for eksempel om nybygget, nettportalen, aktuell forskning osv - og nyhetssaker om ansatte - for eksempel hvem som var vinneren av årets Sykle til jobben-aksjon og at Atle Liland fikk tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Mine oppgaver i praksisperioden har hovedsakelig vært å skrive for Paraplyen, og jeg har også fått skrive for NHH Bulletin.

Selv hadde jeg veldig lite erfaring med journalistiske sjangre, men fikk veldig god veiledning av både Hallvard Lyssand, redaktør av Paraplyen, og Sigrid Folkestad, redaktør av NHH Bulletin, underveis.

Jeg ble kjapt satt i arbeid, og min første oppgave var å skrive en sak om Karrieredagens populærforedrag, som i år ble holdt av Petter Stordalen.

Det var et innholdsrikt foredrag - Stordalen er en mann som får sagt mye på en time - og det viste seg å være mer utfordrende enn jeg hadde regnet med å skrive saken.

Etter hvert som jeg skrevet flere artikler, og fikk gode tilbakemeldinger, synes jeg sjangeren ble mer overkommelig.

Arbeid som gav mersmak

Praksisperioden min har absolutt gitt et positivt inntrykk- både av informasjonsarbeid og journalistikk.

Informasjonsavdelingen har åpent kontorlandskap, noe som for meg har fungert veldig bra både sosialt og læremessig.

Takk for lærerike uker!

Jane Brit Sande (Foto: Hallvard Lyssand)
UiB-student Jane Brit Sande har tilbrakt noen uker i praksis ved Informasjonsavdelingen på NHH.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive