Arrangerer konferanse om digital TV-distribusjon

Konferanse om digital TV-distribusjon (illustrasjon)

Markedsmessig og regulatoriske utfordringer knyttet til digital TV-distribusjon er hovedtema når NHH, SNF og Forbrukerrådet inviterer til konferanse i Oslo mandag 23. november.

03.11.2009 - Hallvard Lyssand


Hva er egentlig mediemangfold? Er TV et politisk ansvar? Hvilke utfordringer representerer åpne nett? Skal kanalene eller distributøren bestemme prisen?

Dette er blant spørsmålene som blir tatt opp når NHH, SNF og Forbrukerrådet inviterer til konferansen Digital TV-distribusjon: Marked og regulering på Litteraturhuset i Oslo mandag 23. november.

Her vil forskere og representanter for sentrale tilsynsorganer presentere sine syn på markedsmessige og regulatoriske utfordringer knyttet til digital TV-distribusjon.

Fra NHH/SNF deltar professorene Hans Jarle Kind og Øystein Foros, samt SNF-direktør Per Heum.

I tillegg deltar representanter fra blant annet UiO, UiB, Konkurransetilsynet, Post- og teletilsynet, NRK og EU-kommisjonens generaldirektorat for informasjonssamfunn og media (DG INFSO, Directorate-General for the Information Society and Media).

Bakteppet for konferansen er en Medietilsynsrapport fra 2008 som vurderte konsekvensene av fritt kanalvalg og behovet for regulering.

Parallelt med at rapporten ble lagt frem foregikk det en debatt om åpne nett - altså hvorvidt netteiere bør pålegges å gi tilgang til konkurrerende tilbydere av TV-innhold.

På bakgrunn av så vel debatten som rapporten fra Medietilsynet opprettet Kultur- og Kirkedepartementet en arbeidsgruppe som skal vurdere mulige tiltak som kan øke forbrukernes valgfrihet i TV-markedet.

Påmeldingsfrist er 6. november.

Fullt program og påmelding

Digital TV-distribusjon: Marked og regulering
Konferanse ved NHH/SNF og Forbrukerrådet
Dato: Mandag 23. november, 2009
Tid: 09.45-16.00
Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive