Valg ved NHH våren 2009

I løpet av april og mai skal det gjennomføres valg på rektor og prorektor og medlemmer til styret ved NHH. I den forbindelse har Valgstyret utarbeidet en kunngjøring med blant annet reglement, forslagsfrister og valgtidspunkt.

04.03.2009 - Red.


Kunngjøringer - valg til styret våren 2009

I vår skal det gjennomføres valg på rektor og prorektor samt medlemmer til Styret ved NHH. Valget er regulert gjennom "Reglement for valg av rektor, prorektor, og medlemmer til styret ved Norges Handelshøyskole."

Alle ansatte som er tiltrådt senest 1. februar 2009 i minst 50 % stilling har stemmerett og forslagsrett ved valg av rektor/prorektor. Ved valg av rektor/prorektor gjelder slik fordelingsnøkkel ved opptelling av stemmer: faste- og midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstilling 63 %, teknisk- og administrativt ansatte 15 %, studenter 22 %.

Valg av styremedlemmer(er) for de enkelte grupper av ansatte/studenter er delt mellom fast ansatte i undervisnings- og forskerstillinger, midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstillinger, ansatte i teknisk- administrative stillinger og studenter. Det gjennomføres egne valg for hver av disse fire gruppene. Stemmerett og forslagsrett følger samme kriterier som ved rektor/prorektorvalget innenfor hver ansattegruppe.

Se vedlagt manntallsliste over stemmeberettigede. Valgstyret oppfordrer den enkelte til å kontrollere om listen er korrekt.

Valg av rektor og prorektor skjer ved flertallsvalg. Valg av øvrige styremedlemmer skjer ved preferansevalg. Valgene skal gjennomføres elektronisk. Ved elektronisk valg vil innkalling skje via e-post 14 dager før valgdagen. På valgdagen vil de stemmeberettigede få tilsendt e-post med elektronisk stemmeseddel.

Nedenfor følger oversikt over forslagsfrister, innkallings- og valgtidspunkt:

Valg av rektor og prorektor
Rektor og prorektor foreslås å velges som par. Styret har tidligere oppnevnt en egen valgkomité som skal finne kandidater til vervene som rektor og prorektor. Komiteen skal fremlegge sitt forslag for Valgstyret innen 6. mars. Andre kan fremsette forslag på kandidater til disse vervene inntil 19. mars. Forslag leveres til Valgstyret ved sekretær Knut S. Roald.

Innkalling til valg til sendes ut 2. april. Valg av rektor og prorektor vil gjennomføres 16-17. april.

Valg av styremedlemer
Valg av styremedlemer for fast ansatte i undervisnings- og forskerstilling, styremedlem for midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstilling, samt styremedlem for ansatte i teknisk-administrative stillinger. Det skal velges to medlemmer og fem varamedlemmer fra gruppen fast ansatte i undervisnings- og forskerstillinger. Et medlem og tre varamedlem for gruppene midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstilling, og tilsvarende for gruppen ansatte i teknisk-administrative stillinger

Frist for fremsettelse av forslag på kandidater til disse vervene er 14. april for samtlige grupper. Forslag leveres til Valgstyret ved sekretær Knut S. Roald.

Innkalling til valg er 21. april. Valg gjennomføres 5-6. mai for samtlige grupper.

Valgstyre
Jostein K. Lillestøl (leder)
Nils H. Netteland (nestleder)
Tore B. Holmesland
Jan Roald
Hege Grøndahl

Henvendelser kan rettes til Knut S. Roald, Knut.Roald@nhh.no, som er sekretær for Valgstyret.


Announcement in English


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive