Engasjert Kronprins innledet Symposiet

NHH Symposiet 2009, Kronprins Haakon

Kronprins Haakon innledet onsdag det 14. NHH Symposiet med sitt personlige blikk på FNs Tusenårsmål og fattigdomsbekjempelse. Det ble en til dels hardtslående innledning med en klar oppfordring til de fremmøtte om å engasjere seg til beste for kloden og fremtidige generasjoner.

11.03.2009 - Hallvard Lyssand


Kronprins Haakon har lenge engasjert seg i spørsmål tilknyttet ulike globale utfordringer, og har blant annet arbeidet mye med å gjøre FNs tusenårsmål kjent. Onsdag kom han til NHH Symposiet for å snakke om temaet.

NHH Symposiet 2009, Kronprins Haakon
Kronprins Haakon vekket forsamlingen i Aulaen med litt rock og stort engasjement.

Vekkelse

En del av de fremmøtte i Aulaen skvatt trolig godt i stolen da kronprisen innledet Symposiet-foredraget sitt med å spille et utdrag fra en låt av det hardtslående og politisk engasjerte rockebandet Rage Against the Machine.

Kronprinsens mål var å vekke forsamlingen i mer enn en forstand. Budskapet var bl. a. at massiv skjevfordeling av inntekter mellom en rik minoritet og en stor, fattig majoritet ikke er bra for stabiliteten i verden.

Han pekte på at så vel klimakrisen som finanskrisen rammer de fattige hardest av alle, og oppfordret de fremmøtte til å engasjere seg både for å bedre situasjonen for dagens fattige, og med tanke på arven til fremtidige generasjoner.

Les mer om Kronprinsens foredrag i egen sak på Paraplyen

Stort

Kronprins Haakons innledningsforedrag markerte starten på NHH-symposiet, som ifølge arrangørene er Nord-Europas største studentdrevne festival for arbeidslivet.

Arrangementet går over to dager annethvert år og samler 400 deltakere og en rekke norske og internasjonale foredragsholdere. 300 NHH-studenter bidrar for å få det hele til å gå rundt.

Les mer om symposiet og 2009-programmet på NHH Symposiets nettsider


NHH symposiet 2009, Kronprins Haakon
Kronprins Haakon ble ønsket velkommen av rektor Jan I. Haaland og Symposiet-leder Elisabeth E. Rønneberg da han ankom NHH onsdag formiddag.

NHH Symposiet 2009 Elisabeth E. Rønneberg
Årets symposiet-leder, Elisabeth E. Rønneberg ønsket gjester og tilhørere velkommen til Aulaen og årets NHH Symposiet.

NHH Symposiet 2009 Rektor Jan I. Haaland
Rektor Jan I. Haaland ønsket velkommen på vegner av NHH.

NHH Symposiet 2009, Kronprins Haakon
Kronprins Haakon brukte musikk og tekstutdrag fra rockebandet Rage Against The Machine til å vekke forsamlingen.

NHH Symposiet 2009, Kronprins Haakon
Kronprins Haakon er personlig engasjert i arbeidet med å realisere FNs tusenårsmål og oppfordret forsamlingen i Aulaen til også å engasjere seg i fattigdomsbekjempelse og utvikling.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive