Hva jobber du med egentlig, Gro Tufte?

Endelig fredag

Endelig fredag-redaksjonen går i dybden for å få presentert ansatte ved NHH. Denne gangen har vi gått ned Merino-bakken (og opp igjen) ved flere anledninger. Delvis for å intervjue Gro Tufte ved NHH Executive, delvis for å spise sjokolade.

20.03.2009 - Liv Heidi Ekre


Gro Tufte
Gro Tufte.
Foto: Hallvard Lyssand

Navn: Gro Tufte
Stilling: Seniorkonsulent ved NHH Executive
Alder: 42
År på NHH: 6 ½

Jeg har totalansvaret for kveldskursaktiviteten her på NHH. Det vil si at jeg planlegger hvilke kurs som skal holdes, hvem som skal holde dem og har ansvaret for markedsføringen og den økonomiske biten. Underveis i semesteret har jeg ansvaret for den løpende driften.

I tillegg er jeg studieveileder.

Kursaktiviteten følger semestrene, så det er oppstart etter sommeren og etter jul.

På NHH er kveldskursaktivitet en gammel tradisjon. Til sommeren har vi 50 års jubileum og da blir nok kanskje en liten markering.

Hva har du gjort den siste uken?
Dette har vært en relativt rolig uke, en slags hvileuke. Mars pleier vanligvis å være ganske rolig, men så starter planleggingen av neste semester, og da er vi i gang igjen

Jeg har hatt et par studieveiledninger og så skal jeg på et møte i morgen, (torsdag, red.anm.) for å planlegge neste semesters kveldskursvirksomhet.

Hva er det kjekkeste med jobben?
Studieveiledningen helt klart! Kontakten med studentene og foreleserne, og følelsen av at man er til hjelp er hyggelig. Det er jo voksne folk i jobb vi snakker om her, og de blir veldig glade og takknemlige når de skjønner at de faktisk kan studere ved siden av jobben.

I tillegg er avdelingen her veldig ålreit. Trivsel på jobben er jo utrolig viktig og her er vi en sammensveiset gjeng, siden alle her har jobbet lenge. Jeg ble sist ansatt og det er jo nesten sju år siden.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?
Å Gud! Det er travelt! (ler) Jeg har to jenter som spiller fotball for Sandviken, og da blir det jo en del kjøring, henting og oppfølging. Selv er jeg grusomt glad i spinning og er veldig glad når jeg får det inn i timeplanen. Det gir ekstra energi og det trengs i en travel hverdag.

For tiden tar jeg en MBA-grad ved siden av jobben, så krimbøkene som alltid ligger trofast på nattbordet blir nok liggende enda litt til.

Du vinner førstepremien i Lotto - Hva gjør du?
Hvis det er lov, må jeg først si at jeg ville slettet gjeld. Hvis det hadde vært noen penger til overs etter det, ville jeg ha kjøpt hytte på fjellet. Jeg er veldig glad i snø og ski, så hytte på fjellet er en liten drøm.

Hvis du var nødt til å velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
Jeg skulle jo bli politi og søkte politihøgskolen to ganger. Dessverre hadde jeg for dårlig syn. Den gangen var det nemlig et krav om godt syn for å komme inn. Det er det ikke lenger, så vidt jeg vet, og det er litt irriterende. Nå er det jo for sent for meg å endre yrke til politi, men jeg angrer ikke på at jeg tok lærerutdanning i stedet. Selv om jeg ikke har jobbet som lærer, har den utdannelsen brakt mye godt med seg.

Har du en film du vil anbefale?
Revolutionary Road, tror jeg den het, den med de to Titanic-skuespillerne, som også i denne filmen spiller et par. Den handlet om at de aldri var fornøyde og alltid higet etter noe mer, noe bedre. Det er jo en klisjé, men samtidig noe vi kanskje trenger å bli påminnet om.



Fruktelig sunt?

Nylig arrangerte NHH Executive mingeltreff med sjokolade i sentrum både teoretisk og praktisk. Noen av dem som var smarte nok til å stille opp kom mette og gledesstrålende tilbake og rapporterte at de hadde lært at sjokolade faktisk er ganske sunt (og erfart at det fortsatt er temmelig godt).

Etter å ha sett noen av billedbevisene er Endelig fredag-redaksjonen fortsatt ikke helt overbevist om at sunnhetsfaktoren er mer enn rent visuell. Vel kommer sjokolade fra kakao-frukten (t.v.). Men er det dermed tilstrekkelig å forme sjokolade, og - som her - marsipan, som frukt, for så å kalle det sunt?


Kakaofrukt og marsipan
Kakaofrukt til venstre. Marsipan i fruktimitasjon til høyre. Håndverket er utført av Moliere AS.
Foto: NHH Executive

Lenker vi liker

Oppfør deg!
Alle mødre har ett felles frase-repertoar til oppdragelsesbruk.

Her er frasene samlet i en enkelt sang. Se video

Gunstig intelligens?
2009 er astronomiåret, og jakten på intelligent liv i andre deler av universet går videre.

Men rommet er stort, og jakten tar laaang tid.

Her er ett forslag til tidsfordriv mens en venter på svar fra fjerne galakser.

(Om intelligente livsformer vegrer seg for å ta kontakt med oss, kan filmsnutter som dette være litt av forklaringen). Se video



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive