Hans Jarle Kind 50 år

Hans Jarle Kind

Professor Hans Jarle Kind fyller femti år mandag 16. mars. Det er en svært aktiv og anerkjent forsker og foreleser som fyller år.

16.03.2009 - Red.


Hans Jarle Kind er født på Gjøvik, og planen var på ingen måte å flytte til Bergen. Han drev i åtte år fotobutikk på Gjøvik, før han begynte å studere økonomi. Han ble siviløkonom ved BI i 1993, og flyttet så til Bergen for å studere videre. Han ble cand. oecon ved NHH i 1995 og dr.oecon ved samme sted i 1999.

Etter en periode som forsker ved SNF, knyttet til Senter for økonomi og skipsfart, og et forskningsopphold ved LOS-senteret i Bergen, ble han i 2003 ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH, hvor han i 2007 ble professor.

Hans Jarle Kind er en svært aktiv forsker med stor faglig bredde. Hans doktorgrad omhandlet internasjonal økonomi, og senere har han også analysert tema som skattepolitikk, industripolitikk og konkurransepolitikk. Han har blant annet forsket på hvorfor vi skal beskatte bedrifter som utgjør en klynge, og hvorvidt begrensning på teleselskapenes prising kan hindre økt geografisk utbredelse av bredbånd.

Gradvis har hans forskningsfelt dreid seg mer og mer mot faget næringsøkonomi. Tema han har analysert spenner vidt, og omhandler blant annet hvordan trafikken på Internett bør reguleres og mulige konkurransedempende effekter av hylleplassbetaling i dagligvaresektoren.

Kind er en usedvanlig produktiv og innovativ forsker som ikke viker tilbake for å stille spørsmål ved hevdvunne sannheter, og han har publisert en rekke artikler i høyt rangerte internasjonale tidsskrifter. Dette er ikke bare innenfor feltet samfunnsøkonomi, men nylig har han også fått publisert artikler i sentrale internasjonale tidsskrifter innen bedriftsøkonomi og markedsføring. Han har blant annet analysert hvordan bedrifter kan dempe konkurransen ved å innføre spesifikke typer betaling til sine distributører, og analysert mediebedrifters valg mellom brukerfinansiering og reklamefinansiering.

Vi som jobber sammen med Kind kjenner han som en svært dyktig fagperson. Han er en samvittighetsfull person med høy faglig integritet. Han har en stor arbeidskapasitet og gjør alltid et svært grundig arbeid. Han er også kjent som en alltid svært godt forberedt og dyktig foreleser.

Kind er alltid villig til å stille opp for fellesskapet. Han har ledet en rekke forskningsprosjekter, og da særlig innen tele- og medieøkonomi. Hver gang gjør han dette på en forbilledlig måte som bidrar til stor aktivitet på det prosjektet han er satt til å lede. Vi er glade for at han i fjor sa ja til for å være leder for satsningen på NHH innen tele- og medieøkonomi.

Venner og kolleger ved NHH gratulerer en svært jovial kollega og en fagperson som kommer med svært viktige faglige bidrag for hele NHH-miljøet.

Kåre Petter Hagen og Lars Sørgard på vegne av venner og kolleger ved NHH


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive