Svært mange søkere til finansstudier

Både AFA-studiet og spesialstudiet i Corporate Finance opplever nok en gang svært stor søkning. I år er det hele 154 søkere til de 40 AFA-plassene, hvor en av seks er kvinner. Av de som er opptatt til studiet er 25 prosent kvinner.

13.05.2009 - Red.


Professor Thore Johnsen
Professor Thore Johnsen.
Foto: Arkiv

Årets søkertall er det tredje høyeste i AFA-studiets historie.

- Det store søkertallet er svært gledelig i lys av finanskrisen og innstramming i finansbransjen. Dette viser at AFA-studiet - etter mer enn 20-års virksomhet - har blitt en sentral del i karriereplanleggingen for norske økonomer og bedrifter. Tilbudet representerer utvilsomt fortsatt Norges mest populære executive-studier på masternivå, sier professor Thore Johnsen.

Både Autorisert Finansanalytiker-studiet og spesialstudiene i henholdsvis Corporate finance og kapitalforvaltning er etterutdanningstilbud som blir arrangert i samarbeid mellom NHH og Norske Finansanalytikeres Forening (NFF).

NHH er faglig ansvarlig for kursinnhold, forelesninger og eksamener, og de fleste foreleserne kommer også fra NHH-miljøet.

Kombinasjonen AFA og et fullført spesialstudium gir graden executive MBA i finans fra NHH.

Erfarne søkere

AFA-studiet er faglig og arbeidsmessig krevende og gir en bred dekning av relevante problemstillinger innenfor finans, regnskap og makroøkonomi. Studiet går over to år, med 12 langhelg-samlinger.

Flesteparten av søkerne er siviløkonomer e.l., men det er også et stort antall sivilingeniører, jurister og sosialøkonomer blant søkerne, og den arbeidsmessige bakgrunnen er bred. I tillegg til finans, bank og forsikring arbeider mange av søkerne i revisjons-, konsulent- og industriell virksomhet.

Søkerne har gjennomsnittlig syv års relevant arbeidserfaring etter fullført utdannelse.

Attraktive spesialstudier

Spesialstudiene innen Corporate Finance og Kapitalforvaltning er kortere intensivstudium, men fordrer spesielt stor aktivitet fra deltakernes side gjennom løpende casediskusjoner og et avsluttende arbeid med en større spesialoppgave.

I likhet med AFA-studiet er det også i år stor interesse for spesialstudiet i Corporate Finance, med 49 velkvalifiserte søkere til de 30 studieplassene. Halvparten av søkerne har allerede gjennomført AFA-studiet.

- Søknadsfristen for spesialstudiet i Kapitalforvaltning er fortsatt ikke gått ut. Vi forventer et betydelig antall søkere også til dette studiet, sier Thore Johnsen.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive