Kåret til beste økonomistudent

Robert Christensen Arkivfoto

Robert Christensen fra NHH ble onsdag kåret til årets beste økonomistudent i en kåring i regi av konsulentselskapet Universum og Siviløkonomene. Han får prisen på grunn av gode akademiske resultater og sitt engasjement i CEMS, heter det i begrunnelsen. In English

08.05.2009 - Hallvard Lyssand


Hvert år deler konsulentselskapet Universum og ulike samarbeidspartnere ut prisen "årets student" til studenter som har utmerket seg på feltene økonomi, IT, markedsføring og teknologi.

De nominerte blir stemt frem av medstudenter på bakgrunn av akademiske resultater og engasjement i studiemiljøet.

2009-prisene ble delt ut i forbindelse med arrangementet Universum Awards i Oslo onsdag kveld.

Internasjonal erfaring, internasjonalt engasjement

Årets vinner av økonomistudentprisen er Robert Christensen fra NHH.

Han fikk prisen overrakt komplett med begrunnelse fra adm. dir. i Siviløkonomene, Elisabeth Kristensen.

Hun peket på at 26-årige Christensen, sin unge alder til tross, har opparbeidet seg bred internasjonal erfaring i løpet av siviløkonomstudiene ved NHH, hvor han har valgt finans som spesialisering. Han har hatt utvekslingsopphold på Bocconi, i Boston og i Barcelona, og jobbet aktivt for å tilrettelegge for internasjonalt studentsamarbeid, melder sivilokonomene.no.

Deler æren

Robert Christensen er president i CEMS-klubben på NHH. Han var blant annet sentral i forbindelse med arrangementet CEMS Nordic Forum ved NHH tidligere i år. Her møttes 104 studenter fra 30 land og representanter fra diverse bedrifter til et firedagers seminar med hovedfokus på bærekraft i nedgangstider.

- Nordic Forum ble nevnt som en del av begrunnelsen for at jeg fikk prisen, men den æren må jeg definitivt dele med de andre i arrangementskomiteen. Vi var et internasjonalt team på 16 studenter fra 11 ulike land som arbeidet med arrangementet, sier Christensen til Paraplyen.

Samtidig kan han konstatere at mange av de tilstedeværende under Universum Awards driver rekruttering til traineestillinger o.l., og at det ikke akkurat er en ulempe for ham personlig å bli prisvinner.

Da han takket for prisen benyttet Christensen forøvrig anledningen til å reklamere for CEMS.

- CEMS er svært kjent ute, men kanskje ikke like kjent i Norge, sier han.

- Bruk internasjonale muligheter

Som nevnt har Christensen selv benyttet flere muligheter til å dra på utveksling og å skaffe seg internasjonal erfaring og kontakter.

Han er opptatt av at såvel medstudenter som norske bedrifter tenker internasjonalt, og ser potensialet og mulighetene.

Bedriftene ved at de i større grad rekrutterer internasjonale kandidater med ulike internasjonale grader, studentene ved at de benytter de mange utvekslingsmulighetene som finns ved NHH.

Med tanke på hans internasjonale engasjement kommer det neppe som noen stor overraskelse at Christensen selv gjerne kunne tenke seg en jobb i utlandet når han er ferdig ved NHH.

StatoilHydro øverst på ønskelisten

Universum Awards dreier seg om å kåre Norges mest populære arbeidsgivere. Kåringen bygger på undersøkelsen Student Survey, der 5480 norske studenter har avgitt sin stemme.

StatoilHydro kommer aller best ut i 2009-undersøkelsen. Selskapet er ranket høyest både på økonomi- og teknologistudentenes ønskelister over fremtidig arbeidsgiver, tredje høyest innen IT og på syvende plass blant jusstudentene.

 RobertChristensen Foto: Universum/Eirik Førde
NHH-student Robert Christensen kan kalle seg Årets økonomistudent 2009 etter å ha vunnet kåringen i regi av Universum og Siviløkonomene.
Foto: Universum/Eirik Førde

Årets studenter Foto: Universum/Eirik Førde
Samtlige fire vinnere samlet foran Gamle Logen i Oslo, der utdelingen fant sted. Fra venstre: Årets teknologiostudent, Marie Stølen (NTNU), Årets markedsføringsstudent Cathrine Paulsen (BI), Årets økonomistundet Robert Christensen (NHH) og Årets IT-student Hanne Lien (NITH).
Foto: Universum/Eirik Førde

CEMS Nordic Forum Arrangementskomité
Christensens CEMS-engasjement generelt, og arbeidet med CEMS Nordic Forum spesielt blir trukket frem som en av årsakene til pristildelingen. Selv understreker Christensen at Nordic Forum arrangementet ved NHH mars var et teamarbeid, og at han må dele æren med resten av arrangementskomiteen. Her er samtlige samlet. Bak fra venstre: Holger Kusenbach, Dominik Fidler, Marco Proto, Espen Øvreberg, Trond Simonsen, Rafael Garavito og Eya Salmi. Fremme fra venstre: Marte Tvinnereim, Erika Halász, Nawang Tara Ghale, Sofie Jukelsonova, Carina Backer-Grøndahl Blaalid, Margrete Laland, Joyce Mantel og Robert Christensen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive