Haaland ny leder i Universitets- og høgskolerådet

Rektor Jan I. Haaland Arkivfoto

NHH-rektor Jan I. Haaland er valgt til styreleder i Universitets- og høgskolerådet (UHR). Han overtar som leder fra 1. august i år.

28.05.2009 - Hallvard Lyssand


Representantskapet i Universitets- og høyskolerådet kom tirsdag og onsdag sammen til møte på Stord.

Her ble det blant annet avholdt valg av styrerepresentanter fra universiteter og vitenskapelige høyskoler.

Rektor Jan I. Haaland har sittet i UHR-styret i fire år. Han ble gjenvalgt som fast representant for de neste fire årene.

I tillegg ble han valgt til styreleder i UHR for de neste to årene.

Haaland overtar vervet etter rektor ved Universitetet i Tromsø, Jarle Aarbakke, 1. august. Sissel Østberg, som er rektor ved Høgskolen i Oslo, fortsetter som nestleder.

UiA-rektor Torunn Lauvdal, påtroppende UiO-rektor Ole Petter Ottersen og NTNU-direktør Trond Singsaas ble valgt til nye styremedlemmer.

- UHR er en viktig organisasjon, og det er en stor tillitserklæring å bli valgt til leder for denne. Det vil bli noen spennende og utfordrende år, uttaler Haaland.

Etter det Paraplyen kjenner til er det første gang en NHH-rektor har vervet som styreleder.

Viktig samarbeidsorgan

UHR er et sentralt samarbeidsorgan for norske universitet og høyskoler. Organisasjonen har som mål å bidra til utviklingen av Norge som kunnskapsnasjon og å være en viktig premissleverandør på politisk nivå når det gjelder utdanning og forskning.

UHR ledes av et representantskap og et styre. Representantskapet er øverste organ og er satt sammen av alle rektorer og direktører fra landets universitets- og høgskoler.

Styrets 10 medlemmer er valgt blant rektorer og direktører fra universitet, vitenskapelige høgskoler og statlige høgskolene, samt to representanter for studentorganisasjoner.

Representantskapet velger UHRs styreleder og nestleder blant medlemsinstitusjonenes rektorer. Hvis leder kommer fra universitetsgruppen, skal nestleder komme fra høgskolegruppen og omvendt.

Styret er UHRs talerør utad, og har ansvaret for rådets løpende virksomhet.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive