Glimt fra Vårkonferansen

Vårkonferansen 2009 Foto: Helge Skodvin

Vårkonferansen 2009 ble arrangert tirsdag, og samlet som vanlig toppfolk fra akademia, næringsliv og politikk til foredrag og debatter om aktuelle tema. I år gikk det tematiske spennet fra stormaktspolitikk til kommunenes og næringslivets handlingsrom i finanskrisen. Her er noen glimt fra konferansen fanget av fotograf Helge Skodvin.

27.05.2009 - Tekst: Hallvard Lyssand Foto: Helge Skodvin


Vårkonferansen 2009 Valebrokk, Bjorvatn, Lundestad Foto: Helge Skodvin
Direktør ved Nobelinstituttet, Geir Lundestad (t.h.) innledet Vårkonferansen med å snakke om USAs fremtid som stormakt. NHH-professor Kjetil Bjorvatn (i midten) fulgte opp med foredrag om Kinas vekst og konsekvensene av den. Til slutt var det debatt under ledelse av Kåre Valebrokk.

Vårkonferansen 2009 Gisèle Marchand og Paul-Chr. Rieber. Foto: Helge Skodvin
Tittelen på årets konferanse var Realøkonomiske virkninger av finanskrisen. Adm. dir i Eksportfinans ASA, Gisèle Marchand, og NHO-president og adm. dir. i GC Rieber, Paul-Chr. Rieber var invitert for å snakke om statlige tiltakspakkers virkning for næringslivet.

Vårkonferansen 2009 Trine Eilertsen Foto: Helge Skodvin
De inviterte til Vårkonferansen trenger ikke nøye seg med å være tilhørere. Salen får slippe til med spørsmål og innlegg under debattene. Sjefredaktør Trine Eilertsen fra Bergens Tidende var blant dem som benyttet muligheten.

Vårkonferansen 2009 Deltakere og arrangører Foto: Helge Skodvin
Vertskap og interne og eksteren foredragsholdere samlet. Fra venstre: Rektor Jan I. Haaland, Nobelinstitutt-direktør Geir Lundestad, NHO-president og Rieber-direktør Pau-Chr. Rieber, professor og programkomitéleder Siri Pettersen Strandenes, Helsebyråd (og NHH-professor) Christine Meyer, professor Kjetil Bjorvatn, debattleder Kåre Valebrokk, Eksportfinansdirektør Gisèle Marchand og professor Trond Bjørnenak.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive