Fra styresamlingen på Solstrand

Styremøte Solstrand Foto: Asle Haukaas

Nytt strategiprogram og programevaluering av masterstudiet var to av hovedsakene da styret møttes til vårmøte på Solstrand. Den to dager lange styresammenkomsten inneholdt et strategiseminar og et ordinært styremøte.

11.05.2009 - Asle Haukaas


I seminardelen, der dekaner, instituttstyrere og representanter fra administrasjonen også deltok, ble to tema drøftet: Programevalueringen av masterstudiet i økonomi og administrasjon (MØA) og den nye strategiplanen.

Begge sakene kom opp igjen til vedtak på styremøtet dagen etter.

Masterevaluering

Programevalueringen ble presentert av dekan Iver Bragelien. I den påfølgende diskusjonen ble bl.a. behovet for å vurdere alternative former for doktorgradsforberedende løp og at en ikke må rokke ved masterstudiet solide posisjon understreket.

Det ble også vist til at et mindretall i Programutvalget ønsker et noe bredere opptak til MØA.

Styret ga sin tilslutning til Programutvalgets forslag til oppfølging av programevalueringen av det største masterstudiet. Paraplyen kommer tilbake til programevalueringen senere.

Strategi

Rektor innledet til diskusjon om strategiprogrammet. Strategidebatten fokuserte i stor grad på hvordan det kan sikres god forankring, oppfølging og implementering av strategien.

Styret sluttet seg også til hovedtrekkene i strategiplanen, men ønsket noen justeringer mht. ledelse som del av siste kapittel om organisasjon og ressurser.

Strategiplanen kommer opp til endelig beslutning i neste styremøte sammen med en plan for implementering.

Les mer om det nye strategiprogrammet her

Vedtok langtidsbudsjett

Styret vedtok langtidsbudsjett 2010-2013. Det ble presentert tre alternative langtidsbudsjett som alle tar utgangspunkt i en stram budsjettsituasjon. Alle alternativene ville medføre negativ årlig netto kontantstrøm for NHH, men i varierende grad.

Styret vedtok det mest moderate alternativet som innebærer at antall årsverk holdes på 2009-nivå i hele perioden. Styret understreket at en vil videreføre opptrappingsplanen for fagstillinger så snart budsjettsituasjonen skulle tillate det.

Vedtaket innebærer en negativ kontantstrøm som er lavere enn det som forventes tilført virksomhetskapitalen fra NHH Executive.

Jubileumskomité på plass

Styret gav sin tilslutning til oppnevning av Hovedkomiteen for 75-årsjubileet i 2011. Hovedkomiteen får overordnet ansvar for alle jubileumstiltak og kan oppnevne underkomiteer.

Det vil bl.a. bli etablert en fagkomité for de faglige aktiviteter i jubileumsåret og en næringslivskomité med eksterne og interne medlemmer. Styret vil senere bli forelagt en rammeplan for jubileet med kostnadsoverslag og finansieringsplan.

Styret ser jubileet i sammenheng med NHHs strategi, og som viktig for å fremme NHHs visjon og verdigrunnlag.

Andre styresaker

Direktøren bad om tid til en ny gjennomgang av hele sakskomplekset knyttet til sidegjøremål for ansatte. Det ble samtidig understreket at NHH trenger et slikt reglement.

En ny samarbeidsavtale mellom SNF og NHH ble vedtatt med merknader fra styret i SNF as. Vedtatt ble også retningslinjer for forvaltning av NHHs aksjer.

Diverse faglige og administrative organer har gjennomført risikoanalyser av prioriterte områder. Disse ble tatt til orientering.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive