CESifo-pris til Laurence M. Jacquet

Laurence M. Jacquet Arkivfoto

Post doc. Laurence M. Jacquet ved Institutt for samfunnsøkonomi er tildelt Distinguished CESifo Affiliate Award for 2009. In English

12.05.2009 - Hallvard Lyssand


I forbindelse med sine årlige konferanser innen ulike økonomiske felt deler forskningsstiftelsen CESifo ved Universitetet i München ut The Distinguished CESifo Affiliate Award til unge forskere.

Prisen blir del ut på basis av artikler presentert på konferansen.

Take it or leave it

Årets mottaker av prisen på området offentlig økonomi er post. doc. Laurence M. Jacquet fra Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH.

Jon O. Fiva fra Økonomisk institutt ved UiO og Gisle J. Natvik fra UiO/Norges Bank fikk tilsvarende pris for en felles artikkel.

Jacquet fikk prisen for artikkelen "Take it or leave it: Optimal Transfer Programs, Monitoring and Takeup," som hun presenterte på CESifo Annual Area Conference on Public Sector Economics i München i slutten av april.

Artikkelen tar primært for seg forhold tilknyttet uføretrygd og skatter, og ifølge komitéen oppfyller Jacquets arbeid priskriteriene ved å være en utredning med høy vitenskapelig kvalitet og originalitet, og politisk relevans.

Svært motiverende

- Hva betyr denne prisen for deg?

- For det første får både artikkelen og forskningsarbeidet mitt mer oppmerksomhet fra andre forskere. For eksempel har flere svært dyktige forskere som var til stede ved CESifo-konferansen gitt meg interessante tilbakemeldinger om artikkelen, og tilbudt meg samarbeid. Jeg har allerede flere samarbeidsprosjekter, men slike tilbud er likevel svært motiverende, sier Jacquet.

- Når det gjelder artikkelen krysser jeg dessuten fingrene for at redaktørene av publikasjonen den er sendt inn til også liker artikkelen og publiserer den ganske snart.

Jacquet håper også at oppmerksomheten som følger pristildelinger kan bidra til å øke interessen for offentlig økonomi blant studenter.

- Myndighetene spiller en sentral rolle i arbeidet med å sikre vår økonomiske velferd, og er en hjørnesten i økonomiene våre. Som finanskrisen har demonstrert kan vi ikke stole på markedene alene. Derfor er det avgjørende å få flere til å forske innen offentlig økonomi og å ha flere studenter som kjenner feltet. Dette er blant annet viktig for å sørge for at vi blir best mulig i stand til å gi råd til de som driver praktisk politikk, slår hun fast.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive