Splitter ny fredagsspalte

Paraplyen-redaksjonen har de siste månedene gått svanger med et ønske om å lage en fredagsspalte hvor vi kan bli bedre kjent med en NHH-ansatt, og hvor vi i tillegg gjør vårt beste for å få dere i god helgestemning. I denne første utgaven blir dere litt bedre kjent med Trond Bjørnenak og vi legger ved noen linker vi liker.

13.02.2009 - Kristian T. Marthinsen


Den nye spalten skal presenteres i Paraplyen hver fredag med morsomme videoklipp eller lenker og et intervju med en NHH-ansatt. Både forskere, T/A og stipendiater og outsourcet personell (kantine og renhold) vil bli presentert.

Kom gjerne med tips til hva du vil fylle spalten med, eller send oss lenker til noe du synes er morsomt.


Hva jobber du med, egentlig Trond Bjørnenak?

Navn: Trond Bjørnenak
Stilling: Professor/Instituttstyrer på RRR
Alder: Ble nettopp 45
År på NHH: Ansatt siden 1989. "Jeg har vel egentlig aldri vært noe annet sted."

Jobben min er tredelt. Jeg veileder studenter, går i en rekke møter og så sitter jeg helt i ro og skriver. Det er de tre tingene jeg gjør, og de er egentlig veldig forskjellige, noe som er fantastisk.

Trond Bjørnenak
Trond Bjørnenak

Hva har du gjort den siste uken? / Hva innebærer jobben?
Denne uken har vært en typisk uke. Den begynte med to dager på Sørlandet. Der kunne jeg sitte nesten isolert og skrive ferdig ett utkast til en artikkel og et kapittel til en bok. Det ble en brå overgang da jeg kom til Bergen på onsdag med ledergruppemøte og veiledning. Torsdag var det lederforum og på fredag har jeg doktorgradsveiledninger nesten hele dagen. Sånn er livet.

Hva er det kjekkeste med jobben?
Det kjekkeste er å drive litt vekseldrift. Du kan ha hvilepuls og skrive i ro og fred én dag. Neste dag er det 400 studenter i Aud Max og deretter bærer det av gårde i et veiledningsmøte hvor du har anledning til å påvirke en persons fremtid. Jeg liker veldig godt å forelese, og samtidig ha muligheten til å sitte i ro og fred å bare tenkte og skrive.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?
I dag (torsdag) skal jeg spille squash. Forrige helg var jeg på en herlig skitur. Ellers gjør jeg vel hva folk flest gjør i hverdagen. Tilbringe tid med de man helst vil tilbringe mye tid med.

Du vinner førstepremien i Lotto - Hva gjør du?
Jeg tror faktisk ikke jeg ville endret en eneste ting. Det er kanskje noen arvinger som ville blitt glade…

Hvis du var nødt til å velge annerledes hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
Jeg tror jeg ville blitt jurist. Forretningsadvokat. Det er et litt feigt svar, kanskje? Det ligner jo litt på det jeg holder på med nå, men det er en annen spennende innfallsvinkel på noen av de samme problemene.

Hvilken bok vil du anbefale?
Lars Ove Seljestads Blind er en svært god bok som man helst bør bli påvirket av å lese. Akkurat nå leser jeg en bok som heter Black Swans. Den kritiserer blant annet oss forskere for at vi er blinde for det usannsynlige - på samme som man trodde at sorte svaner ikke fantes. Men det usannsynlige blir alltid sett på som sannsynlig i ettertiden. Det er de svarte svanene som preger livene våre, og vi forskere er kanskje for lite opptatt av fenomenet svarte svaner.


Morsomme klipp

Dans som får deg i godt humør.
Denne videoen har de siste ukene versert i flere fellesmailer. En morsom video som blander indisk dans med Michael Jackson og Vanilla Ice. Får deg garantert i god stemning før helgen.
Se video på Youtube

Rørende gjensyn?
Løven Christian blir gjenforent med menneskene som oppfostret ham. Vil han kjenne dem igjen?
Se video på Youtube

Apehumor.
En sjimpanseunge er nysgjerrig og utforsker sine egne lukter. En klassiker som mange sikkert har sett før, men som er verdt et gjensyn.
Se video på Youtube

Fra pressen: Humørfylt informasjonssjef
Vi skal gjøre vårt beste for å ikke bli for interne i denne spalten. Men denne gangen må vi bare lenke til Nettavisen som har tatt Asle Haukaas på kornet:
"- Hahahahaha, bryter det ut i andre enden av røret etter at Nettavisen har stilt spørsmålet til informasjonssjef Asle Haukaas ved NHH."
Les hele artikkelen

Nynorsk-rasjonering:
Relativt hissig debatt om nynorskbruk i offentllig forvaltning er ikke noe nytt fenomen. Ett eksempel er brevvekslingen mellom representanter fro henholdsvis Noregs Telegrafmållag og Forsyningsdepartementet i september 1940. En klassiker til glede for nye lesere.
Les mer på uio.no



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive