Småforsk 2009

Aktive forskere i fast vitenskaplig stilling kan nå søke om midler i størrelsen 15.000-150.000 fra Småforsk. Fristen er 20. februar.

10.02.2009 - Red.


Last ned søknadsskjema:

Formål
Formålet med ordningen er å avhjelpe mangelen på små driftsmidler. Faglig spissing kan være nødvendig for å bygge opp særlig gode forskningsmiljøer. Samtidig er det viktig å opprettholde en god bredde i forskningssystemet og bidra til at flere enn de aller beste blir bedre. Midlene skal kunne dekke utgifter til formål som reiser, seminarer, datainnsamling, kurs, materiell, teknisk-administrativ assistanse og andre driftskostnader. Midlene skal komme enkeltforskere og forskergrupper til gode. Det er et mål at fordelingen av midlene skal bidra til å styrke forskningsledelsen ved institusjonene og støtte opp om institusjonenes egne prioriteringer.

Krav og kriterier for ordningen
• Det forutsettes at midlene går til gode enkeltforskere/forskergrupper som ikke har store driftsmidler allerede.
• Størrelsen på de enkelte bevilgningene settes til 15.000 - 150.000 kr, hvorav opptil 40 prosent kan dekkes via Forskningsrådet.
• Bevilgningene skal primært være ettårige, dvs. benyttes innenfor budsjettåret.
Mottakere av støtte må være aktive forskere i fast vitenskapelig stilling.
• Institusjonene må selv bruke ordinære driftsmidler (min 60 prosent av totalen). Øvrige bevilgninger fra Forskningsrådet kan ikke inngå i institusjonenes egenandel.
• Institusjonen må i sin søknad til Forskningsrådet gi en samlet redegjørelse for den interne prosessen som har ført fram til de prioriterte søknadene.

Søknadsprosess
Forskningsrådet sender brev til alle de berørte institusjonene om formål, kriterier, søkeprosedyrer og foreløpige rammer. Den enkelte institusjon skal behandle og prioritere søknader om driftsmidler fra sine ansatte. Institusjonene søker deretter Norges forskningsråd om tilskudd fra ordningen ved å sende en samlet innstilling. Forskningsrådet vurderer om den samlede søknaden tilfredsstiller gjeldende krav og kriterier.

Retningslinjer for intern søknadsprosess ved NHH
Opplegget følger fjorårets prinsipper:

• Søknadene sendes til eget institutt innen fristen (20.februar.
• Søknadsskjema skal benyttes.

Viktig moment er avklaring i forhold til egeninnsats i søknadene. Minner også om at ordningen innebærer bruk av midlene i 2009.

Søknadsskjema sendes elektronisk til instituttkontakt:

FRIST: fredag 20. februar 2009

Kontaktpersoner:
Institutt for foretaksøkonomi:
Kristin Reichel Teigland, (tlf. 59431) kristin.teigland@nhh.no

Institutt for samfunnsøkonomi:
Maja Dame, (tlf. 59825) maja.dame@nhh.no

Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap:
Gøril Vikøren Nøkleby, (tlf. 59676) goril.nokleby@nhh.no

• Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon:
Tove Skaar, (tlf. 59336) tove.skaar@nhh.no

• Institutt for strategi og ledelse:
Mariann Nyland, (tlf. 5 9734) mariann.nyland@nhh.no

Søknader videresendes fortløpende fra instituttene til forskningskoordinator og senest innen tirsdag 24. februar. Søknadene behandles av FU på sirkulasjon innen 27. februar. Samlet søknad sendes fra NHH til Forskningsrådet snarest etter beslutning i FU.

Forskningsrådet har gitt rammer for søkerinstitusjonene basert på antall førstestillinger. NHHs ramme for denne (2009) utlysningen er: NOK 719 169,-

Kontaktperson forskningsutvalget: Bjarte Grønner (Tlf. 59223 bjarte.gronner@nhh.no).

Kritisk informasjon fra økonomiavdelingen
Småforsk prosjektet vil bli opprettet som en budsjettenhet hvor de ulike prosjektene blir tildelt eget analysenummer. Det er meget viktig at man registrerer utgifter som skal føres på prosjektet med både Budsjettenhet og analysenummer. Budsjettenhet og analysenummer blir opprettet av økonomiavdelingen.

Som nevnt over er et av kravene fra Norges Forskningsråd (NFR) at institusjonen selv må bidra med minimum 60 % av midlene. Eksempelvis vil et bidrag fra NFR på kr. 40.000, utløse et krav om egeninnsats på kr. 60.000. Det er opp til søkeren å bestemme hvor egeninnsatsen skal komme i fra, men som nevnt, kan den ikke komme fra øvrige bevilgninger fra NFR.

Før prosjektet åpnes for føring skal egeninnsatsen på 60 % være kontert. Dette betyr at vedkommende søker må via sitt institutt sende et grunnlag for overføring/kontering av egeninnsats til økonomiavdelingen. Når dette er på plass kan prosjektet åpnes og belastes kostnader.

Kontaktperson økonomiavdeling: Alf Jøssang (Tlf. 59444 alf.jossang@nhh.no)

Siste frist for bruk av småforskmidler for 2008 settes til 30.april 2009.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive