Norges beste virksomhetsportal?

Portalprosjekt

- Prosjektet har store ambisjoner, og jeg tror NHH kommer til å få Norges beste virksomhetsportal. Det sier rådgiver i Bouvet, Tine Randen. Første tastetrykk er for lengst tatt, og leverandøren har første leveranse klar til sommeren.

09.02.2009 - Kristian Tindeland Marthinsen


Portalprosjektets intensjon er å samle de fleste elektroniske tjenester ansatte og studenter bruker til daglig i én webbasert arbeidsflate. Portalen vil dermed bidra til å forbedre og lage smartere arbeidsprosesser for studenter og ansatte. Samtidig skal samarbeidsmulighetene med eksterne kontakter forbedres og profesjonaliseres.

På styremøtet 18. desember fikk portalprosjektet bevilget 2,9 millioner kroner for 2009.

Ikke sett noe lignende før

Tine Randen forteller at andre kunder med lignende løsninger rapporterer om forenklede arbeidsprosesser og mer spesialtilpasset informasjonsflyt. Men hun har ikke vært borti et prosjekt som har ambisjoner om å være så spesialtilpasset som det NHH har.

- Vi kommer til å gjøre noe som er helt nytt, samtidig som vi bruker etablerte verktøy, forklarer hun.

Arbeidsflater i stedet for desktop

I løpet av februar skal deltakerne i prosjektet jobbe videre med å lage skisser til arbeidsflater.

Arbeidsflater er betegnelsen på det som kommer til å bli vårt nye skrivebord på PC-en. Der kan kalender, e-post, dokumentbibliotek, lenkesamlinger, RSS-feeder og snarveier til ofte brukte programmer ligge lett tilgjengelig.

Alle får også muligheten til å spesialtilpasse sin egen arbeidsflate alt etter hva slags arbeidsoppgaver den enkelte ansatte eller student har.
Men før den tid skal prosjektgruppen med hjelp av studenter og ansatte bestemme hva vi faktisk skal fylle arbeidsflatene med.

Klart til sommeren

Prosjektets første fase skal være ferdig til sommeren. Systemarkitekt Jan Petter Skarbøvik i Bouvet forteller at leveransen da vil bestå av:

• Arbeidsflater for alle ansatte og studenter ved NHH
• Prosjektrom hvor forskere, studenter og administrative prosjekter kan samle og dele dokumenter, notater og lignende, og i tillegg inviterer eksterne deltakere inn i NHHs portal.
• Den tekniske grunnmuren med tilhørende programvare og verktøy.
• Overordnede retningslinjer for grafisk design.
• Egen arbeidsflate for studenter når det gjelder timeplan og kursvalg.

Trives på NHH

Både Randen og Skarbøvik trives med å tilbringe deler av arbeidsuken på NHH. Skarbøvik er rett og slett overrasket over kunnskapsnivået på NHHs IT-avdeling.

- De har veldig god peiling på det de driver med, og jeg er imponert over hvor høyt det faglige nivået på NHH er i forhold til andre plasser jeg har vært. IT-avdelingen på NHH har full kontroll, konstaterer Skarbøvik.

-----------------------
Lansering av portalprosjektet er satt til midten av 2009. Da vil det være etablert et fundament som det enkelt kan bygges videre på.

Hva som skjer videre med portalprosjektet vil styringsgruppen ta stilling til etter lanseringen. Det som står på "ønskelisten" er:

• Etablering av ny nhh.no med portalinnganger for både interne og eksterne brukere
• Oppretting av ny HvemKanHva og
• Mer prosesstyrte samhandlinger mellom studenter og NHH

Portalprosjektet, Foto: Kristian T. Marthinsen
Forbereder seg til portalen: Systemarkitekt Jan Petter Skarbøvik, i midten, har ordet. Studieadministrasjonen med ryggen til.
Foto: Kristian T. Marthinsen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive