Mindre instituttstyrer

NHH

I styremøtet 16. februar ble forslagene til endring av NHHs faglige organisering og ledelse vedtatt. Hele 17 forslag fra en gruppe ledet av prorektor ble diskutert og stemt over. Et forslag var mindre instituttstyrer med 7-10 medlemmer.

24.02.2009 - Asle Haukaas


Styret for NHH vedtok å beholde dagens struktur med et begrenset antall disiplinorienterte institutter slik at fire av fem institutter blir uendret. For Institutt for foretaksøkonomi er prosessen ikke avsluttet.

Etablerer ny styrestørrelse

Instituttene får et instituttstyre på mellom sju og ti medlemmer. Studentene skal ha to representanter som begge har stemmerett.

Styret diskuterte fordeler og ulemper med dagens ordning opp mot dette forslaget, og gjorde sitt valg utfra ønske om mer profesjonell og tydelig styring av instituttene.

I diskusjonen ble det understreket at det fortsatt står instituttene fritt å arrangere allmøter eller på annet vis etablere gode ordninger for informasjons- og meningsutveksling i tillegg til det nye styret. En kan sågar ha åpne instituttstyremøter på samme måte som styret for NHH har det.

Instituttstyrerne skal heretter kalles instituttledere, men for øvrig fortsatt velges og fungere som før.

Styreutnevnte dekaner

Programutvalg og dekanordningen fortsetter som før, men etter- og videreutdanningen trekkes ut av den såkalte matrisen mellom programutvalg og instituttene.

Programutvalget for doktorgradsutdanning med dekan skal vurderes videre i samband med forskerskole og forskningsutvalget.

Dekanene skal utnevnes av styret, ikke velges eller ansettes, og får samme rammer og instruks som i dag.

Tilfredsstillende økonomi

Styret tok økonomirapport 2008 til etterretning og godkjente foreløpig regnskap samt internt regnskap for 2008. Styret anser den økonomiske situasjonen for NHH som tilfredsstillende.

Rapport og planer ble tatt til foreløpig orientering. I diskusjon kom det blant annet kom fram et ønske om en mer kvalitativ vurdering av styrets eget arbeid i 2008.

Valgte valgstyre

Et valgstyre for kommende valgperiode ble nedsatt med Jostein Lillestøl (leder), Nils H. Netteland (nestleder), Tore B. Holmesland, Jan Roald og Hege Grøndahl (leder av NHHS).

Oppnevning gjelder fram til 2013, dvs. at det også er valgstyre for suppleringsvalg de kommende årene.

Planlegger jubileet

Styret fikk et notat fra rektor og direktør om planer for 75-årsjubileet i 2011. Styret ser gjerne at rektor leder jubileumskomiteen, men er også åpen for andre løsninger når dette skal fastsettes i neste styremøte.

I de foreløpige planene er det forslag om arrangementer og tiltak gjennom hele jubileumsåret 2011. Tiltak som bør vurderes er utnevning av æresdoktorer og arrangementer av faglig art, så vel som arrangementer for studenter, alumni, samarbeidspartnere/næringsliv og ansatte. Utgivelse av jubileumsbok og et jubileumsnummer av NHH Bulletin er også med i notatet.

En ønsker et næringslivsutvalg for å styrke relasjoner og samarbeid i anledning jubileet.

Flere kurs på engelsk

Styret har tidligere bedt om en redegjørelse om hva som kreves for å støtte opp om flere engelskspråklige kurs i bachelorstudiet. Dette ansees som viktig i samband med internasjonaliseringen av NHH og studentutvekslingen. Dekanen for bachelorstudiet har laget et notat om dette til styret.

Styret ser det som svært viktig at NHH har et tilstrekkelig undervisningstilbud på engelsk slik at vedtatte strategier om internasjonalisering kan realiseres på en god måte.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive