Hva jobber du med egentlig, Kari Blom?

Endelig Fredag

Paraplyen-redaksjonen fortsetter den nyetablerte fredagsspalten der målet er å bli litt bedre kjent med NHH-ansatte fra ulike institutt og avdelinger, og generelt å få opp prehelg-humøret. Dagens intervjuobjekt er Kari Blom. Avdelingen for videoklipp byr på ett gløtt av strandliv.

20.02.2009 - Kristian T. Marthinsen


Kari Blom
Kari Blom.

Fullt navn: Kari Blom
Stilling: Controller
Alder: 47 år
År på NHH: 7 år

Jeg jobber for det meste med rapportering av regnskap og budsjetter til enhetene og til styret.

Jeg er involvert i budsjettprosessen fra vi begynner med innspill fra enhetene om høsten, til budsjettet er fordelt på kontonivå i mars.

I år er de fleste litt misfornøyde, og synes de har fått for lite, men de er veldig lojale og skjønner at det må være sånn.



Hva har du gjort den siste uken?
Denne uken har nok vært litt spesiell. Jeg er ansatterepresentant i styret til NHH, og i styremøtet på mandag var det behandling av årsregnskapet for 2008 og fordeling av ubrukte midler til enhetene for 2009. I forlengelsen av det har jeg skrevet brev til alle enhetene om hva de får å rutte med i 2009.

Jeg har også deltatt i et møte med programutvalget ved NHH Executive for å presentere årsregnskapet for denne virksomheten. Ellers jobber jeg med store og små oppgaver - fra registrering av bilag i Agresso til større ting knyttet til rapportering og utredninger.

Hva er det kjekkeste med jobben?
Det at den er så mangeartet. Jeg har kontakt med alle enhetene og får et godt innblikk i hele virksomheten. Det er veldig mange kjekke kolleger, både internt på avdelingen og ellers i organisasjonen.

Det er ikke mange regnskapsforskere som forteller deg hvordan du bør gjøre jobben, da?
He he, nei. Jeg oppfatter det slik at de i høyblokken orienterer seg mer om teori, mens vi på økonomiavdelingen gjør det praktiske.

Hva liker du å gjøre utenom jobb?
Jeg trener, og så har vi nettopp kjøpt oss et nytt gammelt sommerhus i Nord-Rogaland som vi holder på å pusse opp. Neste uke er det vinterferie og da skal jeg stå på ski hele uken. Det gleder jeg meg til.

Du vinner førstepremien i Lotto - Hva gjør du?
Jeg hadde kanskje vurdert å starte en egen virksomhet. Vet ikke helt hva for noe, men det måtte vært vel fundert.

Hvis du var nødt til å velge annerledes hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
Det som er mest nærliggende er læreryrket. Jeg trives med å jobbe med andre mennesker. Jeg liker å formidle og at andre lærer noe.

Hvilken film så du sist?
Nå når vi har holdt på å pusse opp dette sommerhuset har vi ikke TV, og stuen er ikke ferdig. Så vi ser DVD-filmer på senga. Nylig så vi Shadowlands med Anthony Hopkins. Filmen beskriver livet til forfatteren av Narnia-bøkene.

Det var en veldig god film. Den sier litt om hva som er betydningsfullt i livet, den satte ting i riktig perspektiv og handler en god del om å sette pris på og ta vare på de menneskene du har rundt deg.

Lenker vi liker

NHH-er Jørgen Festervoll er årets ungkar på TVNorge. I denne videoen speider han etter bytte på stranden. I tillegg bader han litt. Bli kjent med ungkaren hos TV2 underholdning.

Som et tilbud til kjærlighetshungrende ungkarer og andre som ønsker seg et gløtt inn i kjernefamiliesfæren har vi funnet noen eksempel på livet langt unna det intense lyset på såvel eksotiske strender som i TVNorge-studio. Å være våken er gøy, men søvn gjør godt. Av og til kan det være vanskelig å prioritere. Særlig for de aller yngste.
Se diverse baby-videoer på Youtube



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive