GOLD-møte på Solstrand

Global Organization and Leadership Development (GOLD) består av et stort forskningsprosjekt i NHH-miljøet og et nettverk for toppledere i multinasjonale bedrifter. Denne uken møtes forskere og ledere på Solstrand Hotel & Bad for å diskutere utfordringer knyttet til ledelse, integrasjon, kunnskapsflyt og etablering av sosial kapital i multinasjonale virksomheter.

09.02.2009 - Hallvard Lyssand


Stadig flere norske bedrifter opererer internasjonalt og etablerer seg i andre land. Globalisering betyr nye muligheter, men fører også med seg en rekke utfordringer. Hvordan skal for eksempel multinasjonale selskaper etablere god kunnskapsflyt mellom enheter som opererer i ulike land og dermed gjerne i ulike kulturelle kontekster? Og hvilke krav stiller slik internasjonal ekspansjon til lederne i selskapene?

Disse og tilsvarende problemstillinger ligger til grunn for et stort forskningsprosjekt NHH, SNF og AFF opprettet høsten 2007med støtte fra Forskningsrådet, AFF, Rieber, StatoilHydro, Yara og Veidekke.

Prosjektet skal pågå til 2010, og blir ledet av professor Paul Gooderham ved Institutt for strategi og ledelse.

Ledernettverk

Ved siden av forskningsprosjektet er det etablert et GOLD-nettverk under ledelse av AFFs direktør for internasjonale relasjoner, Atle Jordahl.

I nettverket deltar ledere fra toppnivået i 21 norske multinasjonale selskap. Lederne kommer sammen til seminar tre ganger årlig for å diskutere ulike aspekt ved ledelses- og integrasjonsutfordringer i multinasjonale selskap og å få oppdateringer fra det pågående forskningsprosjektet.

Første møte i 2009 finner sted på Solstrand Hotel & Bad 11. og 12. februar.

Les mer på aff.no og se deltagere i GOLD Network.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive