Arnhild Hoem er død

Mangeårig NHH-ansatt Arnhild Hoem døde 23. februar.

26.02.2009 - Red.


Arnhild Hoem

Arnhild Hoem, født 21. juli 1920, døde 23. februar 2009 på Bergen Røde Kors Sykehjem, etter en langvarig sykdom.

Etter kurs i handelsgymnasfag og 10 års ansettelse hos A/S Sundt & Co. og A/S Varde Fabrikker, ble hun i juni 1948 ansatt ved Norges Handelshøyskole.

I de følgende 40 år utviklet hun seg til en sentral medarbeider ved Institutt for foretaksøkonomi, tidligere Foretaksøkonomisk institutt og Forretningsøkonomisk institutt. For sitt fortjenstfulle virke ved NHH og "utmerket forhold i offentlig tjeneste" mottok hun Kongens Fortjenstmedalje i sølv ved overgang til alderspensjon høsten 1987.

Uavhengig av formelle stillingsbetegnelser, fremstod hun med naturlig autoritet som en klar førstedame som i høy grad tok selvstendig ansvar for gjennomføring av og kontroll med de mange administrative og kontormessige oppgavene på instituttet. En rekke instituttstyrere nøt godt av hennes store dyktighet, brede oversikt og samvittighetsfulle innsats. Samtidig var hun opptatt av at hun og øvrige kontormedarbeidere skulle bistå og avlaste det vitenskapelige personalet, til dels utover hva det ville være naturlig å forvente. Dette var før PC-enes tidsalder, så det var nødvendig med bl.a. maskinskriving av til dels svært kompliserte manus.

Fru Hoem var meget behagelig å samarbeide med og opptatt av fellesskap på instituttet. Hun etablerte tradisjonen med årlig førjulslunsj for instituttet, i første omgang holdt i gangen i 6. etasje og med instituttsmurte rundstykker med julespesialiteter. Selv om staben ved instituttet er mangedoblet og arrangementet flyttet til studentkantinen, omtales den fortsatt som "fru Hoem lunsjen" og det opprinnelige opplegget føres videre så langt praktisk mulig. Ved siste juletilstelling måtte fru Hoem melde avbud pga sin sykdom, men hun var ellers i mange år en fast deltaker og levende interessert i oppdatering om aktiviteter og medarbeidere på instituttet.

Etter avgang fra sin faste stilling høsten 1987, fortsatte fru Hoem i noen år i timelønnet engasjement i bistilling, hvor hun også bistod ved daværende Institutt for regnskap og revisjon. For øvrig har hun etter sin avgang hatt jevnlige treff med kvinnelige tidligere og nåværende medarbeidere ved Foretak.

Med fru Hoem har Norges Handelshøyskole mistet en av sine veteraner. Vi er mange ved NHH som minnes fru Hoem i takknemlighet.

Venner og kolleger ved NHH



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive