NHH-miljøet med satsingsprogram om krise, omstilling og vekst

NHH-miljøets satsingsprogram Krise, omstilling og vekst illustrasjon

Finanskrisen og det kraftige økonomiske tilbakeslaget internasjonalt er en alvorlig utfordring for myndigheter, næringsliv og husholdninger, men også for det økonomiske fagmiljøet. NHH, SNF og AFF møter utfordringen med et bredt, femårig satsingsprogram som omfatter både forskning, undervisning, formidling og rådgivning om krisens årsaker og veien videre.

16.04.2009 - Hallvard Lyssand


Hva var det egentlig som skjedde da finanskrisen rammet og pilene for verdensøkonomien plutselig pekte nedover? Hvorfor skjedde det? Hvordan kan myndigheter og bedrifter takle krisen og omstillingene den vil føre med seg?

Og hvordan kan årsaker og konsekvenser best forklares til studenter og allmennhet, samtidig som fremtidig forskning og undervisning blir lagt opp på en måte som trekker lærdom av krisen?

Dette er noen av utfordringene det fagøkonomiske miljøet står overfor i møte med den pågående krisen.

Felles svar på utfordringene

NHH, SNF og AFFs felles svar på utfordringene er et bredt, femårig satsingsprogram under tittelen Krise, omstilling og vekst.

Programmet skal fungere som en paraply over målrettede forsknings-, undervisnings-, og formidlingsaktiviteter ved de tre deltakerinstitusjonene, være en møteplass og tenketank, og bidra til å synliggjøre kunnskapsbasen til NHH-miljøet.

Satsingsprogrammet har fire overordnede mål:

- Å kartlegge og formidle relevant kunnskap om krisen og de omstillinger som vil komme i kjølvannet av den

- Å initiere ny forskning om årsaker og konsekvenser av krisen, og om hvordan man på samfunns- og bedriftsnivå bør forholde seg til, og trekke lærdom av det som har skjedd

- Å sørge for at studentene i NHHs studieprogrammer får innsikt i problemstillingene ved at krisen og omstillingene den fører til blir brukt som problemstillinger og illustrasjoner i undervisningen

- At NHH-miljøet blir brukt som rådgiver for myndigheter, organisasjoner og bedrifter når det gjelder håndtering av problemene og mulighetene krisen representerer.

Inviterer til orienterings- og idémøte

En styringsgruppe bestående av William Brochs-Haukedal, Terje Lensberg, Lasse Lien, Victor D. Norman, Kjell Nyborg, Linda Orvedal, Guttorm Schjelderup og Anne Liv Scrase har arbeidet med opplegg og initiering av aktiviteter.

Nå ønsker de å presentere sine ideer for staben i NHH-miljøet for å få synspunkter, nye ideer og å invitere til deltagelse i aktivitetene.

Mandag 20. april blir det orienteringsmøte om programmet med påfølgende drøfting i Finn Kydlands aud. fra kl. 14.15 til 16.00.

Her vil bakgrunn, hovedtrekk og forsknings- og undervisningsutfordringer i tilknytning til satsingen bli presentert. I tillegg blir det bl.a. presentasjoner av fire forprosjekter.

- Styringsgruppen kaller dette et dugnadsmøte. Hvilke håp har dere til møtet og fagstabens respons på satsingsprogrammet?

- Vi håper at mange i fagstaben vil komme med innspill som de vil ha med i hovedprosjektet, og at de har lyst til å være med å utvikle faglige møteplasser for satsingsprogrammet," svarer professor Victor D. Norman.

Ekstern finansiering

Finansieringen av programmet skal i all hovedsak være ekstern, men for å få prosjektet i gang har NHH-styret vedtatt å stille inntil 1 mill. kroner til disposisjon i femårsperioden under forutsetning av at SNF og AFF også bidrar økonomisk.

Krise, omstilling og vekst
Orienterings- og drøftingsmøte om NHH-miljøets nye satsingsprogram

Dato: Mandag 20. april
Tid: 14:15-16:00
Sted: Finn Kydlands aud.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive