Styremøte: Styringsstruktur opp til debatt

NHH-styret, april 2008

NHH-styret møtes igjen torsdag, og skal denne gang blant annet diskutere hvorvidt NHH i fremtiden skal organiseres med todelt eller enhetlig ledelse.

10.09.2008 - Knut André Karlstad


Et internt utvalg har vurdert NHHs ledelsesform på institusjonsnivå, og hvorvidt høyskolen i fremtiden skal ha todelt eller enhetlig ledelse. Todelt ledelse er regimet som gjelder i dag, med valgt rektor, og administrerende direktør som øverste ansvarlige for den administrative enheten. Enhetlig ledelse betyr ansatt rektor som leder for både faglig og administrativ virksomhet, ekstern styreleder og ingen administrerende direktør.

Utvalget har vurdert begge alternativene på bakgrunn av en rekke høringsuttalelser fra blant annet institutter, administrative enheter og NHHS. Utvalget har vurdert styrker og svakheter ved de to alternativene, og er delt i sin mening om hvorvidt NHH bør videreføre dagens ordning, eller gå over til enhetlig ledelse.

Endring av styringsregime krever minst åtte av elleve stemmer i styret. Det kan være verdt å nevne at i forbindelse med reakkrediteringen i EQUIS ble NHH sterkt anbefalt en styringsform med ekstern styreleder.

Ressursfordeling

En annen sak på agendaen er modell for fordeling av faglige ressurser mellom instituttene. I forbindelse med at høyskolen utarbeidet langtidsbudsjett, ønsker man budsjettmodeller for langsiktig balansering mellom behov og ressurser, og her er fordeling av ressurser mellom fagområdene en av de store utfordringene.

Utvalget som har utredet saken foreslår en modell basert på fordeling med utgangspunkt i studiepoengproduksjon, med strategiske vurderinger som mulighet til korreksjon og utfylling.

Opptaket

Studieadministrasjonen vil legge frem endelig rapport for årets studentopptak. Den viser blant annet at årets søkermasse var rekordstor, og at kvinneandelen for bachelorstudenter som aksepterte sin studieplass er rekordhøy - 43,7 prosent.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive