På veien med CEMS

For å lokke europeiske økonomistudenter til å reise på utveksling eller ta en mastergrad i utlandet arrangerer CEMS denne høsten roadshow i hele Europa. Tirsdag 16. September var roadshowet på NHH. Paraplyen tok en prat med tre av de utenlandske representantene.

16.09.2008 - Kristian T. Marthinsen


Linda Lagrand

Linda Lagrand
Career service manager ved Rotterdam School of management (RSM).

Hvorfor bør norske studenter reise på Utveksling til RSM?
RSM er en veldig god internasjonal skole som ligger sentralt i Europa. Derfor er det lett for studentene å se store deler av resten av Europa mens de er der. Det er også en skole med anerkjente forskere, sier Lagrand.



Marcel Häfliger

Marcel Häfliger
Masterstudent ved St. Gallen i Sveits, utvekslingsstudent ved NHH dette semesteret.

Hvorfor bør norske studenter reise på Utveksling til St.Gallen?
Fordi det er i vakre Sveits og fordi skolen har et veldig godt rykte. St.Gallen rangerer på topp fem, om ikke topp tre, av de europeiske handelshøyskolene. Studiene har i tillegg en praktisk tyngde.

Har du opplevd noen forskjeller på studentlivet på NHH og på St.Gallen?
Det er kortere avstand til professorene her på NHH. Det virker som studentene kommer og går når de føler for det. Det hadde ikke gått på St.Gallens. Det er ikke så strengt her, forteller Häfliger.



Alberta Mandara

Alberta Mandara
Masterstudent ved Bocconi, dette semesteret utvekslingsstudent ved NHH

Hvorfor bør norske studenter reise på Utveksling til Bocconi?
Det er stor avstand mellom Bergen og Milano. Norske studenter bør reise til Bocconi for å oppleve en annerledes kultur, og et annerledes akademisk liv. Jeg kjenner ikke Norge så godt, jeg har bare vært her en måned, men dere er kjent som en energinasjon. Ved Bocconi knyttes forskningen også opp i mot design, mote og mat.

Har du opplevd noen forskjeller på studentlivet på NHH og på Bocconi?
Det er stor forskjell i livsstil, forteller mandala. Det er veldig stressende i Milano. Her er det en annen rytme. Man kan ta fri i helgene og dra på fjellturer. Men det akademiske nivået er temmelig likt.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive