Ny FT-rangering: - Vi holder stand

Norges Handelshøyskole

- NHH holder stand i et stadig tøffere marked, sier rektor Jan I. Haaland om FT-rangeringen som ble offentliggjort mandag. In English

29.09.2008 - Red.


I årets kåring av de 50 beste siviløkonomutdanninger (Master in Management) kommer NHH på 33. plass. Det er en plass bedre enn i 2007.

- Vi gjør det jevnt over litt bedre enn i fjor. Det er vi godt fornøyde med. Denne FT-rangeringen er den viktigste for NHH fordi den måler siviløkonomutdanningen, som er vårt hovedområde.

Haaland trekker også fram den gode CEMS-plasseringen. Stadig flere NHH-studenter velger å ta den internasjonale CEMS MIM-masteren som NHH har utviklet sammen med ledende handelshøyskoler i Europa.

- CEMS MIM-masteren har gjort det veldig bra over flere år, og i årets rangering er den inne på en meget solid 3. plass.

Attraktive kandidater

Årets rangering toppes av HEC Paris, foran ESCP-EAP European School of Management og CEMS. Beste nordiske utdanning er Stockholm School of Economics på 12. plass.

NHH skårer spesielt bra på faktorer knyttet til jobbmuligheter og sysselsetting i det nasjonale arbeidsmarkedet, mens den internasjonale mobilitetet blant kandidatene fremdeles er lav.

- Vår hovedutfordring i denne rangeringen er at for få norske kandidater søker jobb i utlandet. NHH øker antall internasjonale studenter, og gir gode muligheter for å få internasjonale erfaringer i løpet av studiet, men vi er svakere på internasjonal mobilitet blant de norske kandidatene, sier Haaland.

NHH er ranket som nummer tre innen fagfeltet samfunnsøkonomi, og er inne på topp 10 når det gjelder lønnsnivå på uteksaminserte kandidater innen finans- og konsulentbransjen.

Se hele rangeringen på www.ft.com/businesseducation/.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive