Likestillingsportal på nett

Likestillingsportal

Nettsiden for likestillingsarbeidet ved Norges Handelshøyskole er nå utarbeidet.

10.09.2008 - Knut André Karlstad


I forbindelse med at styret i desember og i februar vedtok en handlingsplan for høyskolens likestillingsarbeid i perioden 2008 - 2010, er det nå etablert en egen nettside med nyttige ressurser til likestillingsarbeidet.

På siden kan man blant annet laste ned NHHs handlingsplan for likestilling og finne statistikker for kjønnsfordelingen i vitenskaplige stillinger ved høyskolen. Spesielt gledelig er det at andelen kvinnelige doktorgradsstipendiater nå nesten er 50 prosent. 30 av 62 stipendiater, høstens opptak medregnet, er kvinner. Paraplyen vil for øvrig komme tilbake med en presentasjon av de nye stipendiatene i nær fremtid.

Ansvar der det rekrutteres

Handlingsplan for likestilling plasserer ansvaret for likestillingsarbeidet på instituttnivå. Arbeid og ansvar følger for øvrig høyskolens organisering, og er et lederansvar på alle nivå. Som del av planen er det vedtatt en modell for økonomiske virkemidler for å sikre bedre kjønnsbalanse i vitenskapelige stillinger. Det er videre satt av 900.000 kroner til likestillingsarbeid i 2008.

- En hovedsak i arbeidet med handlingsplanen har vært å få plassert ansvaret for kvinnerekruttering der det faktisk rekrutteres, i fagmiljøene. Men vi kan ikke forvente å endre kjønnsbalansen vesentlig over natten, blant annet fordi vi kun ansetter et fåtall fagpersoner i året, fortalte prorektor Gunnar E. Christensen til Paraplyen i januar.

Ingebjørg Tyssedal i direktørens stab er den som daglig jobber som pådriver og støttespiller for likestillingsarbeidet ved NHH.

Mentorordning på vei

Arbeidet med oppfølging av styrevedtakene pågår. Sentralt arbeides det i denne forbindelse med å få på plass en mentorordning for kvalifisering av kvinnelige førsteamanuenser ved NHH med bruk av eksterne, nasjonale og internasjonale, mentorer. Tilbudet iverksettes i 2009.

Sentrale likestillingsmidler er fordelt til instituttene og til sentrale tiltak for oppfølging i 2008. Mer informasjon om dette vil følge senere.

Fondsreglementet er endret, og flere bestemmelser er utarbeidet i et likestillingsperspektiv. Videre er det utarbeidet en Håndbok for lokalt likestillingsarbeid. Det pågår også et arbeid å integrere likestilling i ny strategisk handlingsplan.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive