Kjemper for Lena

La Lena bli! (illustrasjonsfoto: Knut André Karlstad)

Mens Lehmkuhlforelesningen foregikk i Aulaen aksjonerte studentforeningen for sin medstudent Lena Kokab, som har blitt utvist fra Norge. - Et helt urimelig vedtak, sier studentene.

23.09.2008 - Knut André Karlstad


I forrige uke fikk NHH-student Lena Kokab endelig avslag på oppholdssøknaden sin. 20-åringen startet på NHHs bachelorstudium i høst, etter å ha kommet til Norge fra Iran for seks år siden. Som eneste medlem i familien har hun blitt nektet opphold i landet, fordi hun har giftet seg med en norsk statsborger og dermed behandles søknaden hennes uavhengig av familiens. Det har utløst en storm av reaksjoner blant studentene, som føler at vedtaket er helt urimelig.

Sterkt engasjement

- Det begynte med Facebook-gruppen på søndag. Så satte vi i gang underskriftskampanjen og utdeling av buttons i forbindelse med at statsråden er her, sier Glenn Michael Jonassen i Kjernestyret.

Engasjementet er stort og håpet er at oppmerksomheten i forbindelse med finansministerens besøk på NHH skal få regjeringen til å ta saken opp igjen.

- Facebook-gruppen har fått 1000 medlemmer på kort tid. Samtlige studenter viser sterkt engasjement. Vi vet jo at det ikke er Kristin Halvorsen som sitter formelt med ansvaret. Poenget er å gi signaler til toppnivå i regjeringen, forteller Jonassen.

Skal rope høyt

Flere hundre buttons ble delt ut til publikum da de entret Kristin Halvorsens Lehmkuhlforelesning, og medieoppmerksomheten var stor rundt standen.

- Vi har fått flere hundre underskrifter i dag. Vi må rope høyt og skape nok blest slik at noen på høyt nok nivå kan ta saken opp på nytt, sier Glenn Michael Jonassen.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive