Fortsatt todelt ledelse

Administrerende direktør og rektor (foto: Paul Sigve Amundsen)

NHH-styret vedtok i dag å beholde universitets- og høgskolelovens hovedmodell for styringsstruktur med todelt ledelse av NHH. Styret gav samtidig klare og forpliktende forutsetninger for vedtaket.

11.09.2008 - Asle Haukaas


Todelt ledelse betyr at rektor er NHHs øverste leder med en administrende direktør som administrativ leder slik det er i dag. Styret vil med andre ord ikke gå over til enhetlig ledelse nå. Det siste ville medført at rektor ble tilsatt som leder for både faglig og administrativ virksomhet og at en fikk ekstern styreleder.

En lang og grundig debatt i styret ble preget av klar vilje til å gripe fatt i kritiske merknader som har kommet fram i prosessen med saken. Styret ønsker her tydelige grep for bedre interne beslutningsprosesser, bedre og mer synlig endringsevne av NHH utad og en vurdering av den framtidige ansvars- og arbeidsfordeling mellom rektor og administrerende direktør. Disse grepene skal konkretiseres nærmere i neste styremøte.

Styret presiserer videre at både interne og eksterne kandidater er valgbare som rektor under den vedtatte modellen. Styret forutsetter at styringsmodellen også vurderes ved neste korsvei av senere styrer ved NHH.

Fordelingsmodell vedtatt

Styret vedtok med noen omformuleringer modellen for framtidig fordeling av faglige ressurser mellom instituttene. I forbindelse med at høyskolen utarbeidet langtidsbudsjett, ønsker man budsjettmodeller for langsiktig balansering mellom behov og ressurser, og forutsigbarhet for instituttene for fordeling av ressurser mellom fagområdene. Utvalget som har utredet saken foreslår en modell basert på fordeling med utgangspunkt i studiepoengproduksjon, men med strategiske vurderinger på utvalgte kriterier som mulighet til korreksjon og utfylling.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive