Engasjerer førstekull

Johanne Amundsen Wik (foto: Knut André Karlstad)

Aksjonsuken for NHH Aid nærmer seg klimaks, med Internaften i Aulaen fredag kveld. Aksjonsleder Johanne Amundsen Wik håper å samle inn mer penger enn i fjor.

12.09.2008 - Knut André Karlstad


Natt til fredag arrangerte førstekullistene nattaksjon i Bergen sentrum, og fikk forhåpentligvis samlet inn penger til et godt formål ved hjelp av kreative metoder.

Johanne Amundsen Wik (19) fra Åsane er sjef for årets innsamlingsaksjon, der pengene går til UNICEF-prosjektet Schools for Africa.

- Det har gått bra så langt. På mandag var Kjetil André Aamodt her på kick off for aksjonsuken. Jeg var veldig positivt overrasket over oppmøtet, forteller Wik.

NHH All Stars

Aamodt fikk æren av å lede et NHH All Stars-lag i fotballkamp mot NHHI FK sine beste menn. På All Stars-laget spilte også rektor Jan I. Haaland, professorene Victor D. Norman og Kjetil Bjorvatn, samt leder i NHHS, Thomas Holsten Leren. Kampen endte 4-4 og passende nok var det Aamodt selv som satte inn den avgjørende straffen i straffesparkkonkurransen.

Engasjerer

Hele uken har studentene bakt og solgt kaker, vafler og kaffe for å samle inn penger. På fredag avsluttes årets innsamlingssuke, blant annet med en auksjon under Internaften.

- Vi har fått inn masse objekter til auksjonen, sier Wik. - Bare på Internaften i fjor fikk de inn 140.000 kroner. Vi håper jo å slå det, fortsetter hun.

Blant tingene som skal auksjoneres bort er en del signerte Tippeliga-drakter, og en signert Rosenborg-drakt fra mesterligakampen mot Juventus for noen år siden. Bud på disse kan leveres på NHH Aid-standen på Servicebygget.

Totalt samlet NHH Aid inn over 700.000 kroner til skolebygging i Afrika i 2007. Årets førstekull har så langt imponert aksjonslederen.

- De som har vært med har vært veldig flinke. Det er noen som har stått på dag ut og dag inn. Vi har fått engasjert førstekull og det er jo meningen, sier hun.

Kjetil André Aamodt og Jan I. Haaland
FØR AVSPARK. Kjetil André Aamodt og rektor Jan I. Haaland underholdes av Direksjonsmusikken før avspark i veldedighetskampen mandag.
Foto: Knut André Karlstad
Jan I. Haaland
SPILLENDE REKTOR. Jan I. Haaland i en litt uvant posisjon.
Foto: Knut André Karlstad
Kjetil Bjorvatn
MÅLSCORER. Kjetil Bjorvatn kom på scoringslisten.
Foto: Knut André Karlstad
Straffekonkurransen
STRAFFEKONK. Spillerne følger spent med under straffekonkurransen.
Foto: Knut André Karlstad
Blind
BLINDEBUKK. Straffene ble tatt med bind for øynene.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive