Blir vert for forskningsskole

Anna Mette Fuglseth

NHH får 24 millioner av Forskningsrådet for å være vert for nasjonal forskerskole innen bedriftsøkonomi. Fem av 27 søknader ble bevilget støtte. In English

11.09.2008 - Knut André Karlstad


Sammen med Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, NTNU og Universitetet i Tromsø får NHH økonomisk støtte for å være vert for de nasjonale forskerskolene. Til sammen deles det ut 115 millioner kroner, og det var har kamp om pengene.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått pengene, sier dekan for PhD-utdanningen, Anna Mette Fuglseth. - Det som er viktig nå er å levere i forhold til den søknaden som er levert, sier hun til Paraplyen.

Fuglseth har sammen med forskningskoordinator Bjarte Grønner vært pådriveren for å sikre NHH støtte til å drive forskerskolen. Nå begynner arbeidet med å implementere planene i henhold til søknaden.

Effektivt instrument

- Forskerskolen skal øke kvaliteten på doktorgradsutdanningen i Norge i disse fagene og stimulere til forskning. Ved å kombinere og videreutvikle nasjonale ressurser i samarbeid med ledende internasjonale forskere, handelshøyskoler og universiteter vil vi gi et betydelig løft til doktorgradsutdanningen i Norge. 14 læresteder har så langt inngått et forpliktende samarbeid om doktorgradsutdanningen. Jeg ser dessuten nettverket som et effektivt instrument til å styrke forskningen innenfor det økonomisk-administrative fagområdet generelt. Det er stort behov for flere doktorander i våre fag. Statlige høyskoler, universiteter, offentlig forvaltning og bedrifter trenger slik kompetanse. Vi må vekke interessen for en forskerkarriere hos studenter - utfordringen er å øke både kvaliteten og kvantiteten, sa Fuglseth i NHHs årsmelding for 2007.

Forskningsrådet sier at nivået på søknadene har vært generelt høyt, og har lagt vekt på kvaliteten på søkerinstitusjonenes planer og deres redegjørelse for pedagogisk og organisatorisk struktur.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive