Amnesty-debatt: Bedrifters samfunnsansvar

Amnnesty International

Amnestys lokalavdeling på NHH inviterer onsdag til debatt med to av landets største profiler innen bedrifters samfunnsansvar, Finn Bergersen jr. fra NHO og Anne Kvam fra Norges Banks Investment Management.

08.09.2008 - Red.


Bergersen jr. er administrerende direktør i NHO. I 1997 lanserte organisasjonen en sjekkliste for menneskerettigheter for norske bedrifter. I de senere år har NHO aktivt støttet opp om FNs næringslivspartnerskap Global Impact, og tatt opp menneskerettighetsspørsmål med sine søsterorganisasjoner i utviklingsland. Bergersen jr. vil i sitt innlegg belyse hvordan NHO ser på bedrifters samfunnsansvar, og hvilke utfordringer og dilemmaer næringslivet møter på området.

Anne Kvam er leder for avdelingen for eierskapsutøvelse i Norges Bank Investment Management, og vil illustrere hvordan man forholder seg til kravene for Statens Pensjonsfond Utland, som har aksjer i mer enn 7000 selskaper. Tittelen på foredraget er Investeringer for fremtiden, og Kvam vil blant annet ta opp krav til avkastning, krav til etisk ansvar og hvordan det ene hjelper det andre.

Arrangementet er en del av Menneskerettighetsuken som arrangeres i Bergen fra 8. til 19. september.

Dato: Onsdag 10. september
Tid: 16:15-17:30
Sted: Dag Cowards auditorium


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive