- Utveksling er nødvendig

Benson K. Whitney (foto: Knut André Karlstad)

USAs ambassadør til Norge, Benson K. Whitney, åpnet torsdag Internatonal Day på NHH. I følge ambassadøren er utveksling helt nødvendig for en student i det 21. århundre.

31.10.2008 - Jens Frølich Holte


International Day ble arrangert for aller første gang i går, og representanter for en rekke av NHHs samarbeidspartnere sto på stand i Aulaen for å vise frem sin utdanningsinstitusjon. Under åpningen trakk Whitney frem et fyndord fra mannen bak Fulbrightstipendet, senator J. William Fulbright.

- Utveksling forvandler nasjoner til mennesker, siterte Whitney og ønsket med dette å understreke betydningen av utveksling for tverrkulturell forståelse.

Ikke ferie

Det 21. århundre krever helt nye egenskaper av nyutdannede. En student som er fleksibel og klarer å absorbere nye kulturer kjapt vil stille sterkere i arbeidslivet. Ambassadøren understreket at utvekslingsopphold gav muligheten til å trene på nettopp dette.

- Utveksling er ikke luksus eller ferie. Utveksling er nødvendig, fastslo Whitney.

Hvorfor USA?

Whitney presenterte også en rekke grunner til å velge utveksling til USA. Med over 4000 uavhengige utdanningsinstitusjoner som tilbyr høyere utdanning, er det mulig å finne akkurat den utdanning og den skole som passer deg best.

NHH-studenter vet godt hvordan det å være en del av et aktivt studentmiljø. Whitney mente også at dette var en av styrkene til amerikanske læresteder.

- Livet på campus ved mange amerikanske universiteter er unikt. Her finner du sjakklubber, demokrater, republikanere, libertarianere og kommunister, smilte ambassadøren.

Innovasjon lokker

Til syvende og sist vil det kanskje være amerikansk økonomi som lokker siviløkonomspirer over Atlanterhavet.

- USA har den mest dynamiske og innovative økonomien i verden. For økonomistudenter betyr det at mulighetene er mange, sa Whitney som selv har bakgrunn fra "venture capital"-bransjen.

Benson K. Whitney
UTFORSK VERDEN! Ambassadør Whitney slo et slag for studentutveksling da han åpnet International Day på NHH torsdag.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive