Styremøte i dag

NHH-styret våren 2008

Årets nest siste styremøte finner sted torsdag. For første gang vil styrene til NHH, AFF og SNF ha felles styreseminar.

30.10.2008 - Knut André Karlstad


Styrene vil ha en felles samling mellom klokken 10 og 12 hvor man blant annet vil diskutere felles strategiske utfordringer for de tre institusjonene. Etter gruppediskusjon styrene imellom vil seminaret avsluttes med felles lunsj, før NHHs styremøte fortsetter på ordinær måte.

Blant sakene som skal opp er en oppfølgingssak i forbindelse med det valget av ledelsesmodell som ble tatt forrige møte. Man vedtok da å fortsette med todelt ledelse (valgt rektor og ansatt administrerende direktør), men med en del forutsetninger knyttet til dette vedtaket. Ledelsen vil i dag legge frem noen forslag til forbedringer av beslutningsprosessene i ledelsen, slik at forutsetningene styret satte sist kan gjennomføres så raskt som mulig.

Eierskap, stiftelser og alumni

Styret vil også se på mål og retningslinjer for NHHs eierskap i selskaper og hvordan disse aksjene skal forvaltes. Etter pålegg fra Kunnskapsdepartementet har NHH nå blitt pålagt blant annet å sette resultatmål for sine eierskap, og retningslinjer for hvordan aksjer skal forvaltes.

Det er også foreslått en endring i vedtektene til SNF, ved at SNFs styre reduseres fra syv til seks medlemmer.

NHH Alumni vil legge frem en statusrapport om virksomheten fem år etter oppstarten. Denne er blant annet basert på to brukerundersøkelser som er gjennomført tidligere i år.

Ja eller nei til høsteksamen

En sak som har skapt debatt blant studentene den siste tiden er muligheten til å avlegge eksamen i de såkalte "sjettesemesterskursene" også i høstsemestrene, enten som augusteksamen eller ordinært i eksamensperioden november-desember. Det er forslått at eksamen i disse fagene, som altså går sjette og siste vårsemester på bachelornivå, kun skal være mulig å ta om våren. Styret vil ta den endelige avgjørelsen i dag.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive